Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Et Fiyatlarının Ateşi Yeni Yeni Sönmeye Başlarken, Büyük Şirketlerin Besicilikten Çekilmeleri Gözleri Yeniden Bu Sektöre Çevirdi. Bu Durumun Getireceği Olumsuzluklar Tartışılırken, Kasaplar Federasyonu, Konunun Olumlu Yansımalarının da Olacağına İnanıyor. 

Et fiyatlarının ateşi yeni yeni sönmeye başlarken, büyük şirketlerin besicilikten çekilmeleri gözleri yeniden bu sektöre çevirdi. Bu durumun getireceği olumsuzluklar tartışılırken, Kasaplar Federasyonu, konunun olumlu yansımalarının da olacağına inanıyor. Federasyon Başkanı Fazlı Yalçındağ, öncelikle bu şirketlerin üretimlerini ithal etle sürdüreceğine işaret ederken, "Bence kötü olmaz bundan iyi olur. Bunların bıraktığı yerlere küçük üretici girer. Daha önce ahırına mal koymakta zorlanan küçük üretici biraz daha rahat mal koyar ahırına." dedi. 

Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatları ve büyük firmaların hayvan besiciliğinden çekilmesi konularında Cihan'ın sorularını cevapladı. Büyük şirketlerin besicilikten çekilme kararının kendilerinin de lehine olduğunu ifade eden Yalçındağ, "Ticari davranan büyük işletmeler, ithalatla üretimlerini daha ucuza mal edecekler." değerlendirmesinde bulundu. Federasyon başkanı, kasapların kesim için hayvanları yurt içinden temin ettiğine işaret ederek, "Bizim lehimizde bir karar. Yurt içindeki üretimin arttırılmasına dayalı. Biz, yurt içinde üretileni tercih ediyoruz. Bunlar kendi bünyelerinde bu üretimi değerlendiriyorlardı. İhtiyaçlarını ithalatla karşılayacaklar. Daha kolay. Besicilik emek isteyen bir şey. Umarım tekrar üretim pozisyonuna girerler. Süt ineği alıp onun yavrusunu besleme yönünü seçmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

"ETİ, 5-6 LİRA DAHA UCUZA SATIYORUZ" 

 

Et fiyatlarının geldiği nokta ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kasaplar Federasyonu Başkanı Yalçındağ, "Alınan tedbirler sonuç verdi. Taşan sular tekrar yatağına döndü. Alınan tedbirler bu ortamı oluşturmak içindi. Krizin başladığı noktadan 5-6 lira daha ucuz et satabiliyoruz. İstediğimiz şekilde et alıp istediğimiz şekilde satabiliyoruz." dedi. 

Et fiyatlarının gündemden düşmediği günlerde kasapların hayvan bulmakta zorlandığını ancak, şu günlerde çok rahat besi hayvanı bulabildiklerini dile getiren Yalçındağ, piyasanın rahatlamasında yurt dışından getirilen 200-250 kilo ağırlığındaki canlı besi hayvanlarının da etkili olduğunu kaydetti. Kırmızı et krizinin yaşandığı döneme göre fiyatların 5-6 lira daha ucuzladığını aktaran Yalçındağ, kendi kasabında kıymayı 20 liraya sattığı bilgisini verdi. 

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yalçındağ, "Fiyatların bu ayarda gitmesi yeterli. Üretici de alan satan da kazanacak." diye konuştu. İthal et satışı konusunda da şu öneride bulundu: "İthal et satan zincir mağazacılık sistemi var. Bunlar etiketlerine ithal et sattıklarına yönelik bilgi koymaları gerekiyor." 

Fiyatların düşmesinden vatandaşta memnun. Kasaptan alışveriş yapan bir bayan, "Fiyatlar uygun. Bir ara baya yukarıydı. Kıyma tavuk fiyatına neredeyse. Yerli kesim olması çok daha iyi." dedi. 

 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
14.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kasaplar: Büyüklerin Besiden Çekilmesi, Küçük Üreticiye Yarar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız