Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İncert, yurtdışına hizmet götürmeyi hedefliyor 

MERSİN - Türkiye'nin 22, Mersin'in ise 3'üncü tarımda sertifikasyon ve belgelendirme kuruluşu olan İncert, bu yıl Türkiye genelinde hizmet verip, gerekli akredite çalışmalarını tamamlamasının ardından yurtdışına açılacak.

 

Faaliyete bu yıl başladıklarını ve iyi tarım uygulamaları ile organik tarım konusunda Tarım Bakanlığı adına gerekli denetimleri yaparak sertifika verdiklerini kaydeden  İncert Uluslararası Belgelendirme ve Denetim Şirketi Genel Müdürü Mehmet Ateş, Türkiye genelinde hizmet verdiklerini söyledi. 7 Aralık 2010'da İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik çıktığını ve 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanacağını ifade eden Ateş, "Yeni yönetmeliğe göre özel şirketler Bakanlık adına ürünü ekimden hasada kadar denetleyecek; Bakanlık ise doğru belgelendirme yapılıp yapılmadığı konusunda özel şirketleri denetleyecek" dedi. Yönetmelik gereği sertifikasyon ve belgelendirme yapmaya hak kazanan şirketin 2 yıl içinde yurtdışından bir akredite firmasına ya da TÜRKAK'a akredite olması gerektiğini hatırlatan Ateş, "Biz de gerekli müracaatlarımızı yaptık ve akreditasyonumuzun sağlanmasının ardından yurtdışına da hizmete başlayacağız. Akreditasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarım Bakanlığı'nın yanı sıra akreditasyon şirketi tarafından da sürekli denetleneceğiz. Türkiye genelindeki 22 şirketten şu anda 3 tanesi akredite. Bir kısmı iyi tarım uygulamaları konusunda bir kısım ise organik tarım sertifikasyonunda yurtdışına hizmet götürüyor. Bizim hedefimiz her iki alanda da akredite olarak hizmet vermek" şeklinde konuştu.

 

Şubeleşme çalışmalarına başlayacak

 

Çalışmalarını 5 kişi ile sürdürdüklerini ve gelecek yıl kontrolör sayılarını 9'a çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Mehmet Ateş, aynı zamanda şubeleşme çalışmalarına da başlayacaklarını açıkladı. İyi tarım uygulamaları alanındaki çalışmalarda ilk olarak Ege, Marmara ve Akdeniz'de yoğunlaşacaklarını bildiren Ateş, "Ardından GAP bölgesine gireceğiz çünkü bu konuda en bakir bölgelerden birisi. Sonrasında sırasıyla İç Anadolu ve Karadeniz'e açılacağız" dedi. Organik tarımda ise ağırlığın Doğu Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerinde olacağını ifade eden Ateş, "Akredite olmamızın ardından da Avrupa'nın tamamı, başta Güney Afrika olmak üzere tüm Afrika pazarını hedef seçeceğiz. Gelecek yıl daha yakından hizmet götürebilmek adına Antalya ile İzmir'de de birer şube açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

İyi tarım uygulamalarının Türkiye'de giderek arttığına işaret eden Mehmet Ateş, "Bu, dünyanın gelişmiş ülkelerinde kullanılan bir sistem. Çevreyi, insan, bitki ve hayvan sağlığını koruma açısından önemli. İyi tarım uygulaması ile yetişen ürünler yurtdışında daha çok talep görüyor. Bu nedenle ihracata yönelik ürün hazırlanması noktasında bu konuya daha çok ağırlık verilmesi gerek" dedi.

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
15.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İncert, yurtdışına hizmet götürmeyi hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız