Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

-İthalatla rekabet edemedikleri gerekçesiyle bazı büyük firmaların et üretiminden çekildiklerini açıklamasına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'den tepki geldi.

 

Eker, "Birkaç firma hem ithal ete karşı çıkıp sektörden çekilme kararı alıyor hem de aynı tarihte et ithal etmek için girişimde bulunuyor." dedi. Eker, ithal et kararı aldıkları günden bu yana kuşbaşı ve kıyma fiyatlarında yüzde 20 düşüş yaşandığını açıkladı. Bakan Eker, Kocaeli'nde yaptığı açıklamada, ağustos ayından bu yana 50 bin kişinin Türkiye'de hayvancılıkta yeni yatırım yapmak veya mevcut tesisini büyütmek için hükümetin sağladığı faizsiz krediye başvurduğunu söyledi.

 

Eker, son 8 yıl içinde Türkiye'de orta ve büyük boy işletme sayısında çok büyük bir gelişme olduğunu ifade ederek, 50 baş hayvanın bulunduğu işletme sayısının 4 bin 300'den 20 bine çıktığını aktardı. Eker şöyle konuştu: "Şimdi birkaç tane büyük firma, daha fazla kâr etmek arzusu ile ithal ete karşı çıktığını açıklıyor. Firmanın genel müdürü başka söylüyor, genel koordinatörü başka söylüyor. Aynı zamanda ithalat çabası içindeler bu firmalar. Bir yanda ithalata karşı durup, 'ithalat hayvancılığa zarar veriyor' deyip, ilanlar verip, televizyonlara çıkıp bunu söylüyorlar, aynı tarihte de et ithal etmek için de birtakım teşebbüslerde bulunuyorlar. Bazıları da ithal edilen hayvanların sağlıklı olmadığı yönünde bilgiler yayıyorlar. Bunlar doğru değil." Türkiye'de besi hayvanı ithalatının da devam ettiğini vurgulayan Eker, 50 binin üzerinde ithalat gerçekleştiğini açıkladı. 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
16.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthal ete karşı çıkan firmalar, ithalat için çalışma yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 16.01.2011
besici

sayin bakan küçük işletmelerde et ithal edsin beki bu danasi olanlar ne yapsin ineğe söylesin bu sene devlet et ithal edecek mümkunse bu sene doğurma biraz mantikli konuşun bir an önce et ithalini durdurun sadece ebk yapsin oda sinirli bir sekilde istikrar sağlansin