Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karadeniz'de avlanmasına erken başlanan hamsi, havanın soğuması ile birlikte Türkiye sularını terk etti. Balıkçılar, Sinop'tan Hopa'ya avlanmanın durduğuna dikkat çekerek, tezgahlarda yer alan hamsinin de Gürcistan'da avlanıp geldiğini belirtti.

Denizlerde avlanma sezonunun 1 Eylül'de başlaması ile ümitleri yeşeren balıkçılar, hamsiye veda etmenin üzüntüsünü yaşıyor. Sinop'tan Hopa'ya avlanmanın durduğuna dikkat çeken balıkçılar, olan hamsinin de Gürcistan'da avlanıp geldiğini ifade etti.

Genelde havanın soğuk olduğu dönemde Karadeniz'de daha çok kalan hamsi, bu sezon bölgeye erken gelip, erken ayrıldı. Ekim-Kasım aylarında bol miktarda avlanan ve kilosu 1 TL'ye kadar inen hamsi, şu sıralar Türk kara sularında hiç avlanamıyor. Karadenizli balıkçı Selçuk Genç, hamsi avının yok denecek kadar azaldığını belirterek, ufak çaplı bir canlanma daha olabileceğini söyledi.

Şu sıralar hamsi avına ara verip, tekneleri limana çektiklerini hatırlatan Genç, "Havanın sıcak gittiği bir dönemde bölgeye gelen hamsi, soğuk bir dönemde erken ayrıldı. Son yıllarda bu dönemde hamsinin erken ayrıldığına şahit oluyoruz. Geçtiğimiz yıl, Gürcistan sınırında havuz sistemi ile avlanma yapıyorduk. Bu sezon orada da hamsi yok." diye konuştu.

Hamsinin Gürcistan kara sularında avlanıp, Türkiye'ye getirildiğini kaydeden Genç, önümüzdeki günlerde tekrar bir canlanma olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Halen tezgahlarda az miktarda bulunan hamsi; kilosu 4 ile 6 TL arasında satılıyor.

 

 

 

 

http://www.haberaktuel.com/

Ekleme Tarihi
16.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karadeniz'e erken gelen hamsi, bölgeyi terk etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız