Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
MUB’un catering’de hedefi Ortadoğu 

KOCAELİ - Beş yıl önce sadece 250 metrekare alanda günlük 300-350 tabldot yemekle faaliyete başlayan MUB Yemek, bugün 2 bin 500 tabldot yemek hizmeti vererek sektöründe emin adımlarla ilerliyor.

VİP hizmet verip özel organizasyonlara imza atarak, bölgede adını daha çok duyurmayı planlayan firma, yurt dışına açılıp, Ortadoğu'ya yemek hizmeti vermeyi de hedefliyor.

2006 yılında kendi tesislerini kurduklarını ve şu anda bin 500 metrekarede günlük 9 bin tabldot yemek çıkarma kapasitesi ile hizmet verdiklerini söyleyen MUB Yemek Toptan Gıda İnş. Tur. San. ve Tic. Limited Şirketi sahibi Mihriban Bilen, "Gıda sektörü çok hassas. Şu anda ağırlıklı olarak belediyeler, fabrikalar ve özel kurumlarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl daha çok devlet ihalelerine girmeyi planlıyoruz. Bu nedenle de dört dörtlük olmak için altyapıyı hazırlıyoruz. Kaliteden ödün vermeden hizmet veriyoruz. 300 bin dolarlık bir yatırım yaptık. Kalite belgelerimizi aldık. Bu yıl pilot fabrika belgesi almak istiyoruz" dedi. Geçtiğimiz yıl günlük 2 bin tabldot yemek çıkarma hedefi koyduklarını ve bu hedefi aştıklarını vurgulayan Mihriban Bilen, "Hedefimizi geçtik. Alt yapı güçlendiriyoruz. Daha önce taşıma ve yerinde hizmet veriyorduk. Müşterilerimizin yoğun talebi üzerine iki yıldır organizasyon hizmeti de vermeye başladık. Belediyelerin ve kuruluşların talebi çok oluyor. 7 bin kişilik organizasyonlar düzenliyoruz. Alakart, açık büfe ve düğün organizasyonları yaptık. Bunu geliştirerek, VİP sistemi kurup özellikle bölgemizde adımızdan söz ettirmek istiyoruz" diye konuştu. Amaçlarının yurtdışına açılmak olduğunu ifade eden Bilen, "Özellikle Ortadoğu'da hizmet vermek istiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Büyük ve sağlam projelere imza atmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"Denetimler arttırılmalı"

 

Merdiven altı yemek firmalarının çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Mihriban Bilen, "Bu tür işletmeler çok. Vergi vermiyor, SSK ödemiyor, küçük ve hijyen olmayan yerde 2-2.5 liraya yemek hazırlıyor. Bizler ise kalite belgesi almak için yatırım yapıyoruz. Markalı ve sicil belgesi olan ürünler kullanıyoruz. Gıda mühendisleri çalıştırıyoruz. Denetlemelerin az olduğu bir sektör. Bunlar bizi çok yoruyor. İnşallah yeni düzenlemelerle denetimler artırılır. Denetimler artırılırsa merdiven altı üretimin azalacağına ve kalitenin artacağına inanıyorum" dedi.

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
17.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: MUB’un catering’de hedefi Ortadoğu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız