Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ölen Saanen Keçilerinin bedellerini sigorta karşıladı. 

2010 yılında Mersin’in Toroslar İlçesinde kaymakamlık bünyesinde uygulanan Saanen Keçi Yetiştiriciliği Projesi ile Arslanköy beldesinde çiftçilerine faizsiz 8 yıl vadeli dağıtılan 136 saanen keçilerinden 8 tanesinin çeşitli sebeplerle ölmesi sebebiyle keçilerin sigortasını yapan Arslanköy Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 5.680 TL tazminat keçi sahiplerine 16 Ocak 2010 tarihinde köy kahvehanesinde yapılan törenle ödendi.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Arslanköy Belediye Başkanı Arif Abalı, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü ALİ YILMAZ, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdür Yardımcıları Kadir Çimen ve Ömer Taş, ve yöre çiftçilerinin katıldığı tazminat töreninde keçileri ölen Emin Koç, İlyas Ateşeyan, Hasan İpek, Mustafa Özdemir’e sigorta tazminatları Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Arslanköy Belediye Başkanı Arif Abalı ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü ALİ YILMAZ tarafından nakit olarak ödendi.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak’ın Tarım sigortalarının önemi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin fonksiyonlarını dile getirdiği açılış konuşmasında; “Arslanköy konumu itibariyle sınırlı imkanların olduğu, tarımla kalkınabilecek beldelerimizden birisidir. Kaymakamlık olarak bu projeyi uygulamaya koymamızın sebebi vatandaşımıza yüksek gelir getiren değişik gelir kaynakları sunmaktı. Saanen keçisinin özelliği sütünün değerli olması ve dondurma yapımında kullanılması, her yavrulama döneminde en az üçüz doğum gerçekleştirmesi, ormana zarar vermemesi bu projenin uygulanması için yeterli oldu. Keçileri teslim ederken sigorta yaptırmamız çok iyi oldu. Şimdi ölen 8 keçinin bedellerini ödeyeceğiz.” Dedi.

 

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdür Yardımcıları Kadir Çimen’in Tarım Kredi Kooperatiflerinin ülke tarımına yaptığı katkıları ve Tarım Sigortaları hakkında katılımcıları bilgilendirdiği konuşmasında; Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınan risklerin 13 Ocak 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiği bu yıl meyvelerde çiçeklenme döneminin teminat altına alındığından ve hayvan hayat sigortası kapsamının genişletilerek besi sığırlarının da artık Tarsim tarafından sigortasının yapılacağından bahsederek katılımcıları sıfırdan başlayan cazip indirimli kredilerden yararlanmaları için Tarım Kredi Kooperatiflerine davet etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri sigorta uzmanları tarafından verilen sunumlar ile toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Kaymakam Kaya Çıtak ve beraberindeki heyet köyde Saanen keçi yetiştiriciliği yapan Mehmet Özal’ın keçilerini yerinde inceleyerek çiftçilerin sorunlarını dinlediler. 

Saanen keçisinin ölmesi üzerine Tarım Kredi Kooperatifinden sigorta bedelini alan Emin Koç; “Proje kapsamında teslim aldığımız keçilerin tanesi 40 TL’ye sigorta yapıldı. Sigorta yapılmasını istememiştik. Ancak iyi ki sigorta yapılmış, ölen hayvan başına 710 TL aldık.” Diyerek tüm yetiştiricileri hayvanlarını sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.  

 

Ekleme Tarihi
18.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ölen Saanen Keçilerinin bedellerini sigorta karşıladı.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız