Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ziraat mühendislerinin özel ödülü Halis Uysal 

MANİSA (İHA) - Türkiye Mimarlar, Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası'nın 2010 yılı Özel Ödülü, Manisa Sulama Kooperatifleri Bölge Birliği ve Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal'a verildi.

2010 yılında sulama kooperatiflerinin sulama ücretleri ve faizlerin silinmesi yönünde hükümetle yürüttüğü görüşmeler konusundaki çalışmaları, sulama kooperatiflerinin kapatılarak sulama birlikleri bünyesine işlevlerinin verilmesi konusunda hazırlanan yasa tasarının da ortadan kalkması yönünde gösterdiği çabadan dolayı Halis Uysal ödüle layık görüldü. Özellikle Türkiye genelinde 27 bölge birliği, 2 bin 500 sulama kooperatifinde yaklaşık 1,5 milyon çiftçinin bir çatı altında toplanmasını sağlaması ve Türkiye'de sulama alanlarına bu kooperatifler vasıtası ile hizmet götürmesi nedeniyle bu ödülün TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu Jüri tarafından verilmesinin uygun görüldüğünü belirtildi.

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Turhan Tuncer yaptığı açıklamada, "Halis Uysal yaptığı bu çalışmalar neticesinde ödülü hak etti. Türk çiftçisi ve Türk tarımının sulanması konusundaki gayretlerine karşılık biz de bu ödülle kendilerine teşekkür ediyoruz “ dedi.

Tarım Haftası etkinlikleri çerçevesince Ankara'da düzenlenen "Tarım Çevre, Gelecek" konulu sempozyumda özel ödülü alan Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal da, “Ziraat Mühendisleri Odası gibi büyük bir tarımsal sivil örgütünden bu özel ve onur plaketini almak, mensubu bulunduğum Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği adına çok mutluluk verici. Kendilerine teşekkürlerimi sunarım. Ancak daha büyük mutluluk veren olay, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu çerçevesince kurulu olan 2 bin 500 kooperatifimizin kapatılarak sulama işlemlerinin birliklere verilmesi ile ilgili yasa tasarısının komisyonda ret edilmesi oldu. Ben bu tasarı konusunda red oyu kullanan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Biz kooperatiflerin kapatılma tehlikesinin ortadan kaldırılması nedeniyle daha da sevinçliyiz. Sulama ücretlerinin taksitlendirilmesi yönünde torba kanunda faizlerin silinmesi yönünde karar alan hükümete ve Sayın Enerji Bakanı Taner Yıldız'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Türk çiftçisini büyük bir yükten kurtardılar “diye konuştu.

 

 

Ekleme Tarihi
18.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ziraat mühendislerinin özel ödülü Halis Uysal'a verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız