Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarsim tarafından sigorta acenteleri bilgilendirildi 

GİRESUN (İHA) - Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri (TARSİM) tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları konularının anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Giresun Tarım Kredi Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Şahin, TARSİM Karadeniz Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, FİSKOBİRLİK Sigorta Müdürü Arif Kayalı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Sigorta Temsilcileri katıldı.

Tarım sigortasının çiftçiler açısından önemine değinen Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, 2005 yılında başlayan tarım sigortalarının yapılmasıyla birlikte çiftçilerin rahat bir nefes aldığını söyledi. Tarım sigortaları konusunda çiftçileri bilgilendiren TARSİM Bölge Koordinatörü Yaşaroğlu, doğal afetlere karşı tarım sigortalarının yapılması gerektiğini dile getirerek “Sigorta yaptıracak çiftçilerin, o yıla ait çiftçi kayıt sistemi kayıtlarının doğru olması gerekmektedir. Bir sorun yaşanmaması açısından çiftçi, çiftçi kayıt sistemi bilgilerinde herhangi bir değişikliğinden hemen sonra ve her halükarda her yılın başında tarım il ve ilçe müdürlüklerine giderek mutlaka kayıtlarını güncellemelidir. Doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Her geçen yıl Tarım Sigortası’nın kendisini yenilediğini ve kapsama alanını genişlettiğini de kaydeden Yaşaroğlu, “Bir tarafta devlet, diğer tarafta sivil toplum kuruluşları üründe oluşan kayıpları telafi etmektedir. Sigorta yapılması tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Ancak ürününü sigortalatamayan üretici doğal afetlerde de hiçbir hak talebinde bulunamamaktadır. Tarım Sigortası sadece bitkisel değil, sığırcılığı ve kümes hayvanlarını da kapsamaktadır. Bütün bitkisel ürünler don paketi riski altındadır. Meyvelerde don tahribatı riski de sigorta kapsamına alınmıştır. Yine ayrıca kalite kaybı da sigorta kapsamındadır. Bunların yanı sıra 2011 yılında süt sığırcılığına besi sığırcılığı da eklenerek sigorta kapsamına dahil edilmiştir. 2010 yılında yüzde 50 olan devlet desteği 2011 yılında yüzde 65’e çıkartılmıştır” diye konuştu.

Konuşma sonrası Yaşaroğlu, Devlet Destekli Tarım Sigortaları sisteminin temel özellikleri, kurumsal yapısı, hedefler ve ulaşılan nokta hakkında katılımcıları bilgilendirerek çiftçilerin sorularını cevapladı.

 

Ekleme Tarihi
19.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarsim tarafından sigorta acenteleri bilgilendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız