Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şap ve hayvan ölümleri et ürünleri denetimlerini sıklaştırdı 

UŞAK BELEDİYESİ VETERİNER İŞİLERİ VE ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ET VE ET ÜRÜNLERİ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

- DENETİMLERDE ŞÜPHELİ GÖRÜLEN ETLER İMHA EDİLDİ

UŞAK (İHA) - Uşak Belediyesi il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarının kapatılması üzerine et ve et ürünleri denetimlerini sıklaştırdı. 

Uşak İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu geçtiğimiz günlerde il genelindeki şap hastalığı ve hastalığın yayılma eğilimi göstermesi nedeniyle geçici bir süreliğine il merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarlarını kapatmıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bazı köylerde 9 büyükbaş hayvan ile bir koyun ölmüş 10 büyükbaş hayvan ise mecburi kesime tabi tutulmuştu. Hayvan ölümlerinin yemden kaynaklandığı iddia edilirken hayvan ölümleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Komisyon kararı ve ölümler üzerine harekete geçen Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki et ve et ürünleri satışı yapan işyerlerine yönelik denetim başlattı. Denetimlerde şüpheli görülen etlere el konularak imha edildi. Belediye ekipleri şap ve son günlerde meydana gelen büyükbaş hayvan ölümleri nedeniyle et ve et ürünlerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi. 

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Birhan Öztürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Özellikle ilimizde faaliyet gösteren et lokantaları ve kasapları zabıta ekipleri ile birlikte denetliyoruz. Uşak halkının daha hijyenik ve sağlıklı et tüketimini sağlamak için bu denetimler aralıksız devam edecek. İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarını kapattı. Ayrıca son günlerde il genelinde yem kaynaklı olduğu iddia edilen hayvan ölümleri meydana geldi. Bu nedenle lokanta ve kasaplara yönelik denetimlerimizi daha titiz bir şekilde sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız gittikleri lokanta ve kasaplarda sağlıksız olduğunu düşündükleri et ve et ürünleri gördüğünde mutlaka Alo 153 numaralı zabıta hattına aramalıdır. Belediye olarak gelen ihbarları da titizlikle değerlendirmeye alacağız”

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
20.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şap ve hayvan ölümleri et ürünleri denetimlerini sıklaştırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız