Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

8 YILDA 8,5 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI ...

MALATYA (İHA) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki 16 ilde et ve süt üretimine teşvik verildiği ve 2011 yılı için hayvancılık destekleme projelerine 21 milyon 160 bin TL kaynak ayrıldığı bildirildi. Son 8 yılda hayvancılığa toplam 5,5 milyar TL nakit destek verildiği belirtildi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak çalışma yapılmıştır. Etçi ve kombine ırklarla hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla 2011 yılında ilk etapta bu iller için ilk etapta 21 milyon 160 bin TL kaynak sağlanarak 16 ilde yeni projeler başlatılmıştır" dedi. 

"Hükümetin hayvancılık sektörüne verdiği bu destekler Malatya ve Doğu Anadolu Bölgesi halkı için çok şeyler ifade ediyor. GAP ve DAP projeleri kapsamında 81 milyon TL hibe desteği verilerek 50 baş ve üzeri 269 işletme kurulmakta ve bu işletmelere 31 bin baş damızlık hayvan verilecektir. Son 8 yılda hayvancılığa toplam 5,5 milyar TL nakit destek verildi. GAP ve DAP'taki bu projeler sayesinde bölgenin milli gelirden alacağı pay ve refah düzeyi daha yüksek seviyelere çıkacak"diyen Ölmeztoprak, Cumhuriyet

tarihinde hayvancılık ve tarım için böyle bir hibe ve destek bugüne kadar verilmediğini kaydetti. 

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
20.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: DAP'da hayvancılık için 21 milyon TL ayrıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız