Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Okaliptüs yetiştiriciliği Tarsuslu çiftçilere ek gelir sağlayacak 

Mersin'in Tarsus ilçesindeki üreticilere Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi tarafından okaliptüs yetiştiriciliği konusunda seminer verildi.

Karabucak Orman Şefliği'ndeki toplantıya Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Oman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Kastamonu Enteğre Ağaç Sanayi Bölge Müdürü Tevfik Dedebaş ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Kastamonu Enteğre Ağaç Sanayi Bölge Müdürü Tevfik Dedebaş, okaliptüs yetiştiriciliğini teşvik amacıyla bölge halkına lojistik destek vereceklerini söyledi.

Ücretsiz okaliptüs fidesi dağıtacaklarını dile getiren Dedebaş, yetişen ağaçları da çiftçilerden satın alacaklarını anlattı. Bu nedenle önce dikime uygun anlanların tespit edilmesi gerektiğini anlatan Dedebaş, "Okaliptüs ağaçları genellikle diğer ağaç türlerine göre daha iyi gelişir, sulak arazilerde yetişen bu ağaçlara bataklık ağacı da denir. Ülkemizde bu ağaç türlerinin yaygınlaştırılması için bizlerde çalışma başlattık. Çiftçilerimize alt yapı desteği vereceğiz. Bu ağaçların yetiştirilmesi ile ilgili bilgiler vereceğiz. Daha sonra bu ağaçların fidanlarını ücretsiz dağıtacağız. Çiftçilerimiz yetiştirdikleri ağaçları daha sonra iyi bir fiyatla satın alacağız." dedi.

Dedebaş, "Çiftçilerimiz talep ederlerse alım sözleşmesi yapacağız. 8 yılın sonunda yetişen bu ağaçların bir dekarından 43 ton ürün elde edilecek. Tonu 95 liradan alınacak bu üründen çiftçi 4 bin 85 lira kazanç elde edecek." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise Türkiye'nin bir tarafında yağışların, diğer tarafında kuraklıkların bir başka tarafında ise doğal afetlerin yaşandığını anlatarak, bunun da yeşil dokunun korunamasından dolayı kaynaklandığını vurguladı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak, yeşil dokunun korunması için yoğun gayret gösterdiklerini dile getiren Gözükara, "Yeşil dokunun korunması ve gelecek kuşaklarına aktarılması için okaliptüs yetiştiriciliğin bilinçli ve proğramlı yapılmasından yanayız. Kastamonu Enteğre Ağaç Sanayi'nin yaptığı çalışmayı olumlu buluyoruz. Bu yüzden tür faaliyetlere destek veriyoruz. Sektörün yaptığı çalışma bölgeye ve bölge insanına gelir kaynağı olacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

 

 

 

http://www.stargundem.com/

 

Ekleme Tarihi
20.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Okaliptüs yetiştiriciliği Tarsuslu çiftçilere ek gelir sağlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız