Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Aydın Valiliği İl tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 13 Ocak 2011 tarih ve 27814 sayılı resmi gazetede yayınlanarak 01 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı'na göre 2011 yılında Tarım Sigortaları priminin yarısının devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. 

21 Haziran 2005 tarih ve 25852 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu ile ilgili bilgiler veren Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, Aydın İl genelinde 2010 yılında toplam 86 bin 480 da alan ve 9 bin 702 baş hayvan için 5 bin 299 adet Sigorta Poliçesi yapıldığını söyledi. Temel, poliçeler karşın 4milyon 840 bin 976 TL prim ödendiğini, meydana gelen hasarlar karşılığında ise 2.337.147 TL hasar ödemesi gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Bu Kanun gereği, kurulan "Tarım Sigortaları Havuzu" tarafından kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile pirim desteği oranlarına ilişkin 2011/1244 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini ifaden eden Temel, " Bitkisel ürünler için; Dolu riski ana teminatı ile birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını riskleri paket halinde ve ayrıca isteğe bağlı olarak açıkta yetiştirilen meyveler için don riski teminatı (çiçeklenme evresi dahil) uygulanmaktadır. Seralar için; Dolu riski teminatı ile birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ve dolu ağırlığı ile sel ve su baskını riskleri paket halinde uygulanmaktadır. Süt sığırları için; Önsoy ve Soy Kütüğüne ve Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları için ölüm riski teminatı uygulanmaktadır. Kümes hayvanların için; Kapalı sistemde üretim yapan, bio-güvenlik ve hijyen tedbirlerini almış olmak şartıyla ölüm riski teminatı uygulanmaktadır. Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünleri için; Ölüm riski teminatı uygulanmaktadır. 2011 yılında sigorta priminin yüzde 50'si Devlet tarafından desteklenmektedir. Ayrıca, çiçeklenme evresinin don riski kapsamına alınması, risk maliyetlerindeki artışlar ve çiftçinin ödeyeceği primde dikkate alınarak, sadece don riski primine 1/3 oranında çiftçi tarafından, 2/3'ü oranında ise devlet prim desteği olarak karşılanacaktır" dedi.

 

 

 

http://www.birincikuvvet.com/

Ekleme Tarihi
20.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 2011 Yılında Tarım Sigortası Primlerinin Yarısını Devlet Karşılayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız