Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Akhisar İlçe Tarım Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, tarım sigortalarında getirilen yeni uygulamalarla çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi.

Tarım sigortaları havuzu tarafından 2011 yılında kapsama alınacak riskler ürünler yeniden belirlendi. 2011 yılında tüm risklere yüzde 50 prim desteği verilmesine devam ediliyor. 2010 yılındaki uygulamalara ek olarak getirilen yenilikler ise söyle:

 

"Sadece don riski primi 1/3 oranında çiftçi tarafından, 2/3 oranında devlet prim desteği olarak karşılanacak. Erkek besi sığırları sigorta kapsamına alındı. Açıkta yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresi teminat kapsamına alındı."

 

Akhisar İlçe Tarım Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, "Üretici ve besicilerimizin; sigorta süresinin kısıtlı olmasını da dikkate alarak, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki (ÇKS) bilgilerini acilen güncelleyerek en kısa zamanda ürünlerini, seralarını ve hayvanlarını sigortalatmaları gerekmektedir. Sigortalama yaptırmayan çiftçilerimiz, kapsamdaki riskler dolayısıyla zarar görmeleri halinde değişik kalemlerde yardımları düzenleyen 2090 sayılı kanun kapsamında hiçbir destekten faydalanamayacaklardır" dedi.

"Tarım sigortalarında getirilen yeni uygulamalar ile çiftçilerimizin yüzü gülecek" diyen Şenyürek, geçtiğimiz yıllarda tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin görülen dolu, sel ve don afetleri nedeniyle mağduriyetler yaşadığını, yeni mağduriyetler yaşanmaması için çiftçilerimizin ürünlerini ve hayvanlarını mutlaka sigorta yaptırmalarını ve devletimiz tarafından ödenen tarım sigortası prim desteğinden yararlanmalarını istedi.

 

İHA

Ekleme Tarihi
21.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yeni tarım sigortası işçinin yüzünü güldürecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız