Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği şirketlerini tek çatı altında birleştirerek, ortaklarına daha çok kaynak yaratmayı amaçlıyor.

Türkiye zeytinyağı sektörüne yön veren kuruluşlardan biri olan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği 10 aylık faaliyet döneminde Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) borçları çıkarıldığında 3.5 milyon TL faaliyet karı elde etti. Hedef büyüten Birlik, şirketleri holding çatısı altında birleştirerek, ortaklarına daha çok kaynak yaratmayı amaçlıyor. 

Rafineri ve prina şirketi ile birlikte salamura fabrikasını ve rafineri içindeki laboratuvarı da şirketleştirecek olan Birlik, holding çatısı altında faaliyet gösterecek. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde yapılan olağan mali genel kurulda konuşan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, "Geçmişte hayali şirketlerle 'holding oluyoruz' diyen birlikler olmuştu. Tariş zeytinyağı, sanal değil gerçek bir holding olma yolundadır" dedi. 

 

GELECEĞİMİZ PARLAK

Türkiye'de kooperatiflerin yok edilmek istendiği bir dönemde birliğin sağlam mali yapısı nedeniyle ayakta kaldığını vurgulayan Çetin, kurdukları rafineri şirketinin 1 milyon liraya yakın karla çalıştığını kaydetti. Prina şirketinin de kısa vadede istenen seviyeye gelmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Çetin, "50 bin ton kapasiteli salamura fabrikamızı ve rafinerinin içindeki laboratuvarı büyüterek şirketleştireceğiz. Alım miktarımızı artıracağız, şu anda 4 bin 500 ton seviyelerine geldik daha da alıyoruz. Artık önümüzü görebiliyoruz. Gelecekte parlak ve aydınlık bir fotoğraf var. 24 senelik mücadelemizin sonuçlarını alıyoruz" diye konuştu. Birliğin DFİF'e 16 milyon 595 in liralık borcunun olduğunu kaydeden Çetin, DFİF'e olan borçlarının 2006'dan bu yana ertelenmemesinin büyük sıkıntı yarattığını kaydetti. Çetin, "DFİF borçları sadece bizim değil tüm birliklerin bilançolarında görünmeye devam ediyor. Gönül ister ki bu borcun tamamı, yeniden yapılandırmanın hatalı politikalarından dolayı ortaya çıktığı göz önünde tutularak tahkim edilsin" dedi. Birliğin Genel Müdürü Güngör Şarman da, geçen sezon ortaklardan 8 milyon 381 bin kg ürün aldıklarını ve 34 milyon 256 bin lira ödeme yaptıklarını anlattı. Şu anda hiçbir bankaya borçlarının bulunmadığına dikkat çeken Şarman, 2009-2010 sezonunda bütçede yüzde 13 oranında tasarruf yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
21.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş Zeytinyağı holding kuracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız