Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya'da üretilen çikolata, şeker ve helvalar Ortadoğu, Güney Afrika ve Balkanlar'daki 25 ülkeye gönderiliyor. Yeni hedef Avrupa ülkeleri. 

Konya Şeker bünyesinde faaliyet gösteren çikolata fabrikasında üretilen çikolata, şeker, lokum ve helvalar, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin ve Suriye gibi birçok Ortadoğu ülkesinde yoğun talep görüyor.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Çumra Şeker Kampüsü'nde bulunan fabrikalarının 2006 yılında faaliyete geçtiğini söyledi.

Geçen yılın Ekim ayında da fabrikanın aynı kampüs içinde 17 bin metrekare kapalı alana sahip yeni fabrikaya taşındığını ifade eden Konuk, fabrikalarında sezona göre 150-200 arasında işçinin çalıştığını bildirdi.

-SON TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ FABRİKADA 175 ÇEŞİT ÜRÜN-

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Konuk, son teknoloji makine ve ekipmanlarla donatılmış fabrikalarında kaplanmış bar ürünleri, çikolata, sert şeker, krema, lokum ve helva ana gruplarında 175'e yakın çeşitte ürün üretildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Fabrikamızda sade, fındıklı ve fıstıklı gibi çeşnili çikolatalar ile dolgulu çikolatalar üretiliyor. Bunların yanı sıra dolgulu ve dolgusuz farklı aromalarda sert şekerler üretiyoruz. Fabrikamızda günlük 15 bin tona yakın ürün üretiliyor. Ürünlerimizin yüzde 50'sine yakını da yurt dışına ihraç ediliyor.

Ürettiğimiz çikolata kaplamalı bar, çikolata, şeker, lokum ve helvalar, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin ve Suriye gibi birçok Ortadoğu ülkesinde yoğun talep görüyor. İhraç ülkelerinden gelen tepkiler çok olumlu. Hedef ülkeler Türk çikolatasına ve geleneksel Türk tadına alıştı.''

-HEDEF ORTADOĞU'DAN SONRA AVRUPA'YA AÇILMAK-

Konya'da üretilen çikolata, şeker ve helvaları Ortadoğu, Güney Afrika ve Balkanlar'daki 25 ülkeye gönderdiklerini dile getiren Konuk, ''Amerika başta olmak üzere Almanya, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinden de talepler geldi. Bu ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu görüşmeleri sonuçlandırarak Avrupa'ya açılmak'' diye konuştu.

Konuk, 2011 ve 2012 yılının kendileri için büyüme yılı olacağını öngördüklerini dile getirerek, ihracatlarını bu yıl yüzde 50-60 oranında artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

http://www.dunyabulteni.net/

Ekleme Tarihi
22.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk çikolataları Avrupa'ya açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız