Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Bulunmasına İzin Verilen Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliğinde değişiklik yapıldı. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığının söz konusu değişikliğe ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Tebliğin, pestisitlerin maksimum kalıntı limitlerine ilişkin 'genel özellikler' başlıklı 5'inci maddesinde yer alan ek-2, önceki düzenlemede 3 bölümden oluşurken, bölüm sayısı dörde çıkarıldı.
 
Buna göre yeni eklenen 'Bölüm-4' Tarım Bakanlığı tarafından geçici olarak tavsiyesi uygun görülen pestisitlerin ürün ve/veya ürün gruplarındaki maksimum kalıntı limitleri ve geçerlilik sürelerine ait listeyi içerecek. 
EK-3 bölümünde yapılan değişiklikle 'MRL'nin Uygulanacağı Ürün ve Ürün Grupları' sütununda yer alan 0640000 kod numaralı 'iv) Kakao (fermente edilmiş çekirdekler)' grubunun adı 'iv) Kakao çekirdekleri (fermente edilmiş veya kurutulmuş' şeklinde değiştirildi. 
Aynı ekte yer alan 'Değerlendirmesi Devam Eden Pestisitlerin Ürün ve/veya Ürün Gruplarındaki En Yüksek Kalıntı Limitlerine Ait Geçici Listede yer alan Alachlor sütunundan sonra gelmek üzere Ametoctradin sütunu, Amidosulfuron sütunundan sonra gelmek üzere Amisulbrom sütunu, Bifenox sütunundan sonra gelmek üzere Bixafen sütunu, Cyproconazole sütunundan sonra gelmek üzere Cyprodinil sütunu, Nicoculfuron sütunundan sonra gelmek üzere Nicotine sütunu eklendi. Listedeki kükürt sütunu çıkarıldı. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gıda maddelerindeki maksimum pestisit limitleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız