Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Zengiler Tarım, Alsil ile organik gübrede iddialı 

ADANA - Doğal mineral toprak düzenleyicisi Alsil’in Çukurova Bölge Distrübütörlüğü’nü yürüten Zengiler Tarım, Alsil ile Çukurova’daki toprakları tedavi etmeyi amaçlıyor.

Tarımda yıllardır uygulanan hatalı tekniklerin, toprakların çoraklaşması ve verimsiz alanlara dönüşmesine neden olduğunu belirten Zengiler Tarım Genel Müdürü Şaban Şahin, “Bu kötü gidişata organik gübre olan Alsil ile son vermek istiyoruz.

Alsil, toprakların bünyesini iyileştirdiği gibi çorak toprakların tekrar tarıma açılmasında aktivatör rolü oynuyor. Dünyada yükselen bir trend olan organik ve iyi tarım uygulamalarında Türkiye’nin de söz sahibi ülkelerden biri olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alsil ile topraklar kimyasaldan arınarak, organik ve iyi tarım ürünlerinin yetiştirilmesine uygun hale gelecek” dedi.

 

Organik ve iyi tarım ürünleriyle Türkiye tarımında bir dünya markası olma misyonuyla yola çıktıklarını anlatan Şaban Şahin, hedeflerinin başta çiftçiyi iyi tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Şahin, “Toprak analizleri yapılmadan, gübreleme tekniğine uygun olmayan gelişigüzel gübrelemeler sonucu topraklar git gide kötüleşmeye başladı. Yeteri kadar organik madde takviyesi sağlanmaması, toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını iyileştirici çalışmaların göz ardı edilmesi ile bu sonuç ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu olumsuz tabloyu, Alsil ile çözebiliriz” diye konuştu.

 

Çiftçilere, ürünü tarlaların bir bölümünde olsa dahi denemelerini tavsiye ettiklerini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çukurova’da, üniversitelerimizle ve bu işle ilgilenen bilim insanlarımızla ortaklaşa iyi bir çalışma yaparsak tarım konusunda çok önemli bir noktaya geleceğimizi düşünüyoruz. Alsil uygulanmış tarlalarda organik tarım yapan tarımcıların ürünlerini Avrupa ve dünya pazarlarına sunma hedefindeyiz. Öncelikli hedefimiz, çiftçileri bilgilendirerek tarımsal ürünlerimizle dünyada Türkiye tarımını bir marka haline getirmek. Çiftçilere ürünün özelliklerini anlatmaya, toplantılarda bir araya gelerek Alsil’in sağladığı yararları paylaşmaya özen gösteriyoruz. Onlara diyoruz ki, tarlanızın bir bölümünde Alsil’i uygulayın ve uygulanmayan topraklarınızla aradaki farkı görün. Bu şekilde ürünü tanıyan çiftçilerimizden de olumlu geri dönüşler alıyoruz.”

 

Alsil’in tarım sektörüne; Brüksel Hür Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gembloux Tarım Araştırma Merkezi işbirliği ve Belçikalı bilim adamları tarafından yürütülen araştırmalar ve uygulamalar sonucu kazandırıldığını ifade eden Şahin, bu ürünü 2003 yılında Belçika’da keşfettiklerini dile getirdi. Ürünü tanıdıktan sonra, yurtiçi pazarında çiftçilerin kullanımına sunduklarını kaydeden Şahin, “Yurtdışı ticaretimiz sebebiyle yaptığımız piyasa araştırmasında Alsil’i keşfettik. Ürünü getirip Türkiye’de dokuz ayrı bölgede çalışmalara başladık. Çalışmalar neticesinde; sağlıklı bir ürün olduğunu, verim artışı sağladığını ve daha birçok olumlu yanını net olarak gördük. 2005’te ürünün kalitesini tescil eden belgeleri tamamlayarak, yurtiçinde pazarlama ve uygulama çalışmalarını başlattık. İlk olarak Ege Bölgesi’nde 2006’da satışına başladık. İthal olan bu ürünü, çiftçiler deneyimleyerek kalitesini anladı. 2008’den bu yana Çukurova Bölge distribötürlüğünü yapıyoruz. Bayiler kanalıyla da bölgede çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Yüzde 100 doğal bir ürün

 

Toprakta bozulan doğal biyolojik düzenin geri kazanımında aktivatör görevi gören Alsil’in özelliklerini anlatan Şaban Şahin, ürünün nitelikleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yüzde 100 doğal bir ürün olan Alsil, toprağın yaklaşık 250- 300 metre altından çok zor şartlarda çıkarılıyor. Ürün, ülkemizdeki çiftçilerin kullandığı diğer kimyevi katkı maddeleri gibi zaman içinde eriyip kaybolmuyor ve rüzgarda savrulmuyor. Toprak için gerekli olan tüm mineraller Alsil’de mevcut. Üç uygulamadan sonra toprağa getirdiği ekonomik yararlar yıllar boyu devam ediyor. Alsil tarımda verimi artırıyor, birlikte kullanıldığı organik maddelerin toprakta yok olmasını önlüyor.

 

Ürün, toprağın pH’ını dengede tutuyor, bitkilerin gelişimini sağlayarak aşırı gübrelemeden oluşan tuzlaşmayı ve yer altı sularının kirlenmesini önlüyor. Alsil, bünyesinde yüksek oranda su tutarak kurak ortamlarda bitkileri koruyor. Sulamada hem büyük ekonomi sağlıyor hem de bio-reaktör rolü oynuyor. Tutucu ve emici özelliği ile sulama sorununa engel oluyor. Hem aşağı katmanlara süzülmeyi hem de buharlaşmayı önleyerek bitki köklerini besliyor. Bitkinin güneş ışınlarına ve sıcağa karşı direncini artırıyor. Bununla birlikte toprağı havalandırıyor ve besin elementlerinin kaybını önlüyor. İyon değiştirme özelliği ile topraktaki her türlü besin maddesinden tüm bitkilerin yeterince yararlanmasına yardımcı oluyor.”

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
23.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zengiler Tarım, Alsil ile organik gübrede iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız