Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

- TARIM VE HAYVANCILIKTA ÇÖZÜM ARAYIŞI 

- TBMM TARIM ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VAHİT KİRİŞCİ: 

- "GIDA FİYATLARINDA ANORMAL ARTIŞ YAŞANMAMASI İÇİN KONTROLLÜ ALANLARDA ÜRETİMİN HIZLA ARTIRILMASI GEREKİYOR" 

ADANA (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişci, gıda fiyatlarının enflasyon rakamlarını etkileyen baş aktör konumuna geldiğine dikkat çekti.

Vahit Kirişci, Adana'da yayın yapan yerel bir televizyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kirişçi, Avrupa'da et fiyatlarının Türkiye'den ucuz olmasında domuz etinin önemli bir etken olduğunu belirterek "Batılı ülkelerde eti yaygın olarak tüketilen domuzun yetiştirilmesi zaman, emek ve maliyet açısından çok daha pratik ve Türkiye'de karşılığı olan koyuna göre çok daha kolay. Buna karşılık Türkiye'de 48 milyon adet olan koyun popülasyonu yüzde 50 azalmış durumda. Bunda halkımızın tarım ve

hayvancılıktan uzaklaşma çabasının da etkisi var. Maalesef ülkemizde tarımın lobisi, entelektüelleri yok. Bu sebeple tarım ve hayvancılığın yaygınlaşması bunun için de halkımızın özendirilmesi gerekiyor" dedi. 

Ülkemizin tarımsal üretim imkanları konusunda şanslı ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Kirişçi, gıda fiyatlarındaki anormal artışların yaşanmaması için kontrollü alanlardan üretimin hızla artırılması gerektiğini söyledi. Dünyanın gıda krizi tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu anlatan

Kirişci, "Ülkemizde enflasyonun düşmesi ile gıda fiyatlarındaki artış çok daha dikkat çekici hale geldi. İspanya'da 60 bin hektar sera alanı ile Avrupa birincisi. Türkiye 46 bin hektarla ikinci. Bu konum bize yakışmıyor. Bu alanlarda üretimi hızla artırmamız ve birinci olmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Kirişci, hükümet olarak 2010 yılında çiftçiye 5,8 katrilyon tarımsal desteğin yanı sıra Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile 15,7 katrilyon, hayvancılık sektöründe de 3,7 katrilyon kredi desteği sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Ekleme Tarihi
24.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım ve hayvancılıkta çözüm arayışı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız