Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Gübrelemede yeni bir dönem 

Tarım sektörüne yönelik gübre, zirai ilaç gibi tarımsal ürünlerin pazarlamasını ve dağıtım faaliyetlerini 7 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de yürüten SPN AGRO, dünya tarımına yenilik getiren "Micro Carbon" teknolojisini Türkiye'de tanıtmak için Özbil Ajans'ın organizasyonuyla Adana'daki Otel Seyhan'da düzenlediği seminerde çiftçilere Humagro mikro karbon teknolojisiyle üretilen ürünler hakkında bilgiler verdi.  

Çifçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve geçtiğimiz Çarşamba akşamı düzenlenen seminerde Spn Agro'nun firma sahibi aynı zamanda Humagro Türkiye Distribütörü Murat Çetin'in açılış konuşmasını yaptığı davette sırayla Humagro Genel Müdürü Dr. Lyndon Walter Smith ve Prof. Dr. Thomas Crawford Humagro mikro karbon teknolojisiyle üretilen ürünlerin üreticiye ve tüketicilere olan faydaları hakkında konuşmalar yaptılar. Dr. Lyndon Smith seminerde yaptığı konuşmada, kendi ürünlerinin kullanıldığı alanda doğaya zarar vermeden toprağın yapısını bozmadan daha az kimyasal kullanarak daha yüksek verim ve kaliteli ürün alınabilecek aynı zamanda meyve ve sebzede kimyasal kalıntı bırakmadığını ve bunun kanıtlandığını belirtti.

Humagro ürünleri Türkiye distribütörü Murat Çetin ise "Türkiye'de gübrelemede yeni bir dönem başladı, klasik gübreleme yöntemleri ile yoğun baskı altında kalan topraklarmız da zamanla çoraklaşmanın yanı sıra toprakta aşırı tuzlanma sonucu sürdürülebilirliğinin bitmesine sebep olmaktadır. Humagro mikro karbon teknolojisiyle üretilen ürünlerin kullanımı az önce belirttiğimiz riski ortadan kaldırmaktadır. Eski yöntemlerde kamyon kamyon gübre kullanan çiftçi bu ürünler sayesinde litreler bazında ürün kullanarak toprağını yormadan gübreye daha fazla harcama yapmadan birim alandaki verimi ve kalitesini yükseltecektir" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

http://www.yeniadana.net/

Ekleme Tarihi
24.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gübrelemede yeni bir dönem




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız