Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye’nin ilk yerli patlıcanı üretildi 

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Parthenocarp (Genetik olarak döllenmeden meyve tutma özelliğine sahip olan) yöntemiyle ilk yerli patlıcan üretildi.

Tohum konusundaki yanlışların düzeltilmesi amacıyla Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) tarafından düzenlenen Antalya gezisinde yetkililer tarafından halkımız tarafından yanlış bilinen Hibrit tohum ile ilgili olarak bilgiler verildi.

Hibrit tohum’un toplumda geni değiştirilmiş tohum olarak bilindiğini, bunun yanlış olduğunu, aksine özel anne ve babaların melezlenmesi sonucunda hibrit tohum’un oluşturulduğunu, genetik bir mekanizma olan melez azmanlığı sayesinde de yüksek kalite ve yüksek verim alındığı belirtildi.

Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar,Karpuz gibi ürünlerde hibrit tohum uygulamasının yapıldığı ve yüksek verim elde edildiği vurgulandı.

Türkiye’nin ilk yerli patlıcanı da hibrit tohumdan üretildi. Parthenocarp(Genetik olarak döllenmeden meyve tutma özelliğine sahip olan) yöntemiyle ilk kez Türk patlıcanı üretildi.

'Tatlıcan' ismi verilen patlıcan çeşidi şuan denemek amacıyla 10 kilo civarında üretildi. Patlıcan ile ilgili olarak konuşan 'Tatlıcan' patlıcan’ının mucidi bitki ıslahçısı Esat Durceylan, yoğun çalışmaların ardından bu patlıcanı ürettiklerini söyledi.

Durceylan, bu patlıcan çeşidinin diğer patlıcan çeşitlerinin fiyatlarından daha pahalı olduğunu fakat halk tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

 

 

 

http://www.haber50.com/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye’nin ilk yerli patlıcanı üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız