Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde balıkçılar, ülkemizde tüketilmeyen vatozları ve köpek balıklarını yurt dışına ihraç ederek gelir elde ediyor.

Sezonun açılmasının ardından ilk günlerde bolca balık yakalayan balıkçılar, kısa süre sonra çıktıkları avlarda umudunu bulamamaya başladı. Denizden, iç tüketimde kendilerine para kazandıran balıkları avlayamayan balıkçılar, Türkiye'de tüketilmeyen bazı deniz canlılarını değerlendirme yoluna gitti.

Önceleri, tutulunca denize geri bırakılan vatoslar ve 'pamuk' cinsi köpek balıkları, artık balıkçılara para kazandırır oldu. Balıkçı ağlarına takılan vatoslar ve köpek balıkları, Eceabat'taki balık fabrikasında işlendikten sonra, başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Balıkçı Özkan İş,yaptığı açıklamada, bu balık sezonunda umduklarını bulamadıklarını söyledi. Yeterince balık olmadığı için güçlükle geçinmeye çalıştıklarını dile getiren İş, ''Tezgahta 2 kasa istavrit var, kilosu 15 lira. Diğer balıkçı arkadaşlarda da birer, ikişer kasa var. Fiyatlar aynı. Bu balık normalde en fazla 5 lira olması lazım ki, biz satalım, vatandaş da yesin'' dedi.

Balık olmayınca fiyatların tavan yaptığını ve para kazanamadıklarını açıklayan İş, ''Allah'tan bu ihracat balıkları var. Burada satılmayan ve bizim halkımızın yemediği. Bunları önceden balıkçılar atardı, şimdi yakalamaya çalışıyorlar. Hiç yoktan masrafları çıkartıyoruz. 400 kilogram kadar topladık. İşlenmesi için Eceabat'a gönderiyorum. Orada işlenecek ve yurt dışına ihraç edilecek'' diye konuştu.

 

 

 

http://www.haberpan.com/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Balıkçıların yüzünü ihracat güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız