Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mehmet Mehdi Eker, Bu Yıl Tarıma Toplam 6 Milyar Lira Destekleme Ödemesi Öngörüldüğünü; Bunun da 5 Milyar 555 Milyon Liralık Bölümünün Haziran Ayına Kadar Ödeneceği Açıkladı. 

 

TARIM DESTEKLEME PRİMLERİ 25 OCAK'TA ÖDENMEYE BAŞLANACAK 

 

VİDEO

 

ANTALYA  -Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu yıl tarıma toplam 6 milyar lira destekleme ödemesi öngörüldüğünü; bunun da 5 milyar 555 milyon liralık bölümünün haziran ayına kadar ödeneceği açıkladı. 

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğinin (TSÜAB) Türkiye'de tohumculuk sektörünün tanıtımı amacıyla organize ettiği basın gezisine Bakan Eker de katıldı. Antalya May-Agro firmasını gezen Eker, burada basın toplantısı düzenledi. 

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Eker, son birkaç yıldır tarımsal destek ödemelerinin çiftçinin ihtiyaçları doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Bu kapsamda, çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamak için, bu yıl toplam 6 milyar lira civarında destekleme ödemesi planlandığına değinen Eker, bunun 5 milyar 555 milyon liralık bölümünün haziran ayına kadar ödeneceği ifade etti. 

İlk ödemenin 25 Ocak'ta yapılacağını açıklayan Eker, "Hububat primi, hayvancılık destekleri ile kırsal kalkınma desteği olarak çiftçiye toplam 530 milyon lira ödeme de yapılacak. Yine şubat ayında mazot, gübre, toprak analizi, hububat ve bakliyat primi, tarımsal sigorta, kırsal kalkınma ve hayvancılık desteği ödemelerine istinaden 1 milyar 922 milyon lira ödemede yapılacak. Mart ayında da 707 milyon lirası fındık için olmak üzere çay, hububat, bakliyat primi, tarımsal sigorta ve tohum fide desteği olarak toplam 1 milyar 345 milyon lira, Nisan'da 418 milyon lira, Mayıs'ta 935 milyon lira, Haziran'da da 384 milyon lira çiftçiye ödeme yapılacak." diye konuştu. Eker, yapılan yıl içerisinde ödemelerin yüzde 90'nını yapmayı hedeflediklerini belirtti. 

Bir gazetecinin, "Muhalefet narenciyenin dalında kaldığını söylüyor, bu eleştiriye ne diyorsunuz? Bunun gerçekliği var mıdır?" sorusu üzerine de Eker, "Muhalefetin işi eleştirmek. Ancak muhalefet eleştirirken nasıl yapılması gerektiğini söylemeli. Bu eleştiriler gerçeği yansıtmıyor. Antalya'da 2002 yılında 70 milyon dolar olan narenciye ve yaş sebze-meyve ihracatı, 512 milyon dolara yükseldi." diye cevap verdi. 

Bakan Eker, basın toplantısının ardından, May-Agro Tohumculuk tesislerini gezdi. Üretilen fidanlar ve tohumlar hakkında bilgi alan Eker, dalından domates kopararak tadına baktı.

 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım Destekleme Primleri 25 Ocak'ta Ödenmeye Başlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız