Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin'in Silifke ilçesinde etkili olan dolu, ovadaki ekili alanlarda zarara neden oldu.

Yağışlı havanın devam etmesi nedeniyle İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması amacıyla araziye çıkamazken, ovada şu anda ekili çilek, bakla, buğday, domates, limon, marul gibi ürünlerin büyük zarar gördüğü, kesin hasarın ise yapılacak çalışmadan sonra belirleneceği bildirildi. Özellikle dolunun etkili olduğu Atayurt beldesinde seralar zarar görürken, çiftçiler seralarında parçalanan naylonun yerine yenisini çekmeye, seraların arasında biriken doluları da aşağı indirmeye çalıştı. Dolu ise gerek seraların bulundu alanı gerekse diğer ekili ürünlerin olduğu alanı adeta kar yağmış gibi beyaza bürüdü.

İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam üzeri yağan dolunun Atayurt, Arkum, Atakent beldeleri ile ova köyleri olan Sökün, Çeltikçi, Bahçe, Kurtuluş, Bolacalıkoyuncu, Ulugöz, Burunucu, Gülümpaşalı köylerindeki arazilerde bulunan bütün ürünlere zarar verdiğini kaydetti. 

Yağışlı havanın devam etmesi ve karanlık çökmesi nedeniyle araziye çıkamadıklarını ifade eden Gün, beldelerdeki ve köylerdeki gerek yetkililer, gerek muhtarlar, gerekse köylülerle irtibat kurarak durum hakkında bilgi almaya çalıştıklarını belirtti. Gün, kesin hasarın ne kadar olduğunun ise yapacakları çalışmanın ardından belirleneceğini söyledi. 

Ürünleri zarar gören çiftçiler ise zararın büyük olduğunu, bu afetin yaşanmasının kendilerini mağdur ettiğini ve devlet büyüklerinden zararın karşılanması konusunda destek beklediklerini söylediler.

 

 

 

 

http://www.haberfx.net/

Ekleme Tarihi
25.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Silifke'de Dolu Üreticiyi Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız