Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tariş Pamuk Birliği Başkanı, yeni kent merkezi projesini durdurmak için sürekli dava açan Yüksel Çakmur'un, kendilerine kaybettirdiği paranın 300 milyon dolar olduğunu savundu .

Tariş Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Azbazdar, yeni kent merkezinin imar planlarının iptali için dava açan Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un, Tariş'teki birliklere zararının 300 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

Açılan dava nedeniyle gayrimenkul projelerini hayata geçiremediklerini savunan Azbazdar, sadece bu nedenle bile 155 milyon dolar gelirden olduklarını öne sürdü. 

Tariş Pamuk Birliği'ne başkan olduğu 16 ay içinde 220 milyon dolar borç ödediğini, 160 milyon dolarlık banka borcunu da 7 yıl vade ile yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Azbazdar, yeni kent merkezindeki projelerinin hayata geçmesi ile Tariş'te hiçbir sıkıntının kalmayacağını, ancak "Çakmur engeline" takıldıklarını dile getirdi. 

 

120 BİN ORTAK

Bu duruma isyan eden Azbazdar, Tariş'in 120 bin ortaklı bir kooperatif olduğuna işaret ederek, kamu çıkarı denilerek, kamu malı olan bir kuruma zarar verildiğini vurguladı. Aydın Kooperatifi'nin de birlikten ayrılmasının mümkün olmadığını aktaran Azbazdar, ucuz kahramanlık yapıldığını iddia etti. 

 

ARAZİLER BEKLİYOR

Yeni Kent Merkezi'nde Tariş Birlikleri'ne ait 150 bin metrekarenin üzerinde arazisi bulunduğunu anımsatan Azbazdar, Çakmur'un açtığı dava yüzünden bu arazileri değerlendiremedilerini ve bu nedenle de sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Geçen yıl Eylül ayında bir inşaat firması ile 155 milyon dolar asgari bedelle anlaşma imzaladıklarını, Çakmur'un açtığı dava ile bunun gerçekleşmediğini anlatan Azbazdar, "İnşaat ruhsatı aldıktan sonra, faizden kurtulacaktık. Ama bu olmadı. Çakmur, kamu çıkarından bahsediyor. İzmir'in dört bir yanını saran gecekondular kamu arazilerini işgal etmemiş mi? Kendisi bundan niye bahsetmiyor? Tariş, üretici ortakların sahibi olduğu bir kurum. Biz de kamuyuz. Bu dava ile kamunun hakkı çalınıyor. Kamu yararını çok düşünüyorsa, kendisi bütün mal varlığını bağışlasın" dedi. 

Azbazdar, "Çakmur, zemin uygun değil diyor. Japonya'da 9 şiddetinde deprem oluyor ama yüzlerce katlı bina yapılabiliyor. 300 milyon dolarlık kaynağımız orada atıl bekliyor. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden her türlü desteği görüyoruz ama Çakmur'dan aynı duyarlılığı göremiyorum" diye konuştu. 

 

BORÇLAR ÖDENİYOR

Şu anda piyasaya hiçbir borçlarının kalmadığını, vadesi gelen tüm borçları ödediklerini vurgulayan Azbazdar, göreve geldikleri 16 aydan bu yana toplam 220 milyon dolarlık borç ödemesi yaptıklarının altını çizdi. 2 banka ile 160 milyon dolarlık borç için 7 yıl vadeli ödeme planı anlaşmasını tamamladıkları bilgisini veren Azbazdar, şöyle konuştu: 

"Üzerimizdeki borç stoku orta vadeye yayıldığı için bilançomuz düzelecek. Borç anlaşmaları ile beraber 16 ay önce bize mal vermek istemeyen firmalar artık bizimle masaya oturuyor. İtibarımızı geri kazandık. Şu anda yaklaşık 70 milyon lira kredi kullanma imkanımız var. Bütün çalışanlarımızın haklarını da ödedik."

Destek Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) borçlarının faiz ile beraber 170 milyon TL olduğunu anlatan Azbazdar, "Ankara'dan bu borçla ilgili gereğinin yapılacağı" mesajını aldıklarını sözlerine ekledi. Azbazdar, taleplerinin bütün borçların silinmesi olduğuna dikkat çekti. 

 

"Aydın Kooperatifi ucuz kahramanlık yapıyor"

Aydın Kooperatifi ile aralarında yaşanan sorunların kooperatifin kendisinden kaynaklandığını ve ucuz kahramanlık yaptıklarını iddia eden Beliğ Azbazdar, kooperatifin çok fazla borcu bulunduğuna dikkat çekerek, bu nedenle birlikten ayrılmalarının mümkün olmadığını vurguladı. Bunun bir iktidar sorunu olduğunu anlatan Azbazdar, "Aydın'daki tesisi biz yaptık. Bize 6.5 milyon TL borcu var. Borçlarını ödüyorlar mı? Hayır. Sadece yönetimde olmadıkları için bunları söylüyorlar" diye konuştu. 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
26.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş'ten 300 milyon dolarlık Çakmur isyanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız