Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2011 yılında çiftçiye verilecek 6 milyar liralık desteğin yüzde 91'inin yılın ilk altı ayında ödeneceğini belirterek, ''Bunu gelenekselleştirdik. Çiftçiye seçim olsa da olmasa da aynı ödemeyi yapıyoruz'' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, hayvancılığın sorunlarının çözümünün üretim artışı ve üretimin sürdürülebilir olmasından geçtiğini, et ithalatı yoluna gidilmemesi gerektiğini söylediğini hatırlattı. Ergin, ''Üzülerek ifade edeyim ki canlı hayvan ve et ithalatı, Türkiye'nin en büyük işletmecilerinin dahi besiciliği bırakmasına neden olmuştur'' dedi.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin Erdemli'de limon üreticilerinin sorunlarına değindi.

Şandır, limonun ağaçta kaldığını, hükümetin gerekli tedbirleri alarak ilgili fonlardan üreticilere bedel ödemesi gerektiğini kaydetti.

Gündem dışı konuşmalara yanıt veren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, aldıkları tedbirlerle tarım sektörünün sürekli büyüdüğünü söyledi.

Hayvancılıkla ilgili 2010 yılında 1 milyar 200 milyon lira destek verildiğini ifade eden Eker, 2010 yılı Ağustos-Aralık ayları arasında hayvancılık faaliyetleri için 50 bin çiftçinin 3 milyar 630 milyon lira faizsiz kredi aldığını dile getirdi. Eker, kredi kullananların 8 bininin ilk defa hayvancılık faaliyetine girdiğini, bunun sonucu orta ve uzun vadede alınacağını kaydetti.

Tüketicilerin sağlıklı ve ucuz ete ulaşması için de tedbirler alındığını ifade eden Eker, ithal edilen karkas etin miktarının 64 bin ton olduğunu bildirdi. Eker, ayrıca 69 bin besilik dana, 223 bin tane de kasaplık sığır ithalatının gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'de süt fiyatlarının düşmemesi için tedbirler aldıklarını anımsatan Eker, ''Attığımız doğru adımları bundan sonra da atmaya devam edeceğiz'' dedi.

2011 yılı içerisinde de 1 milyar 300 milyon liraya yakın hayvancılığın desteklenmesiyle ilgili ödeme gerçekleştirileceğini bildiren Eker, tarımsal sigorta kapsamına meyvelerdeki çiçeklenme dönemini de dahil ettiklerini anımsattı.

Eker, bu ay 530 milyon lira ile 2011 yılının desteklemelerinin başladığını, paranın dün banka hesaplarına aktarıldığını kaydetti.

Şubat ve Mart aylarında 1 milyar 900 milyonun üzerinde, Haziran ayına kadar 5,5 milyar lira çiftçilere nakit destek verileceğini belirten Eker, şunları kaydetti:

''Bu, 6 milyar liralık desteğin yüzde 91'inin yılın ilk altı ayında ödenmesi demektir. Geçen sene de önceki sene de bunu yaptık. Bunu gelenekselleştirdik. Bizden öncekilerde olduğu gibi seçim yılında 1 milyar 860 milyon, seçimden bir önceki yıl 580 milyon ödemede bulunmadık. Biz normal programımızı uyguluyoruz. Çiftçiye seçim olsa da olmasa da aynı ödemeyi yapıyoruz.''

Eker, turunçgillerin üretiminde ve ihracatında artış olduğunu da sözlerine ekledi.

İstanbul Milletvekili Hasan Macit de 24 Ocak kararlarıyla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
27.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Eker: Çiftçiye verilecek desteğin yüzde 91'i ilk 6 ayda ödenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız