Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
  

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, 1 santimetre toprağın oluşması için 800-1000 yıl arasında bir zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, tarıma elverişli toprakların çok iyi bir şekilde korunması gerektiğini söyledi.

Şenoğlu, Kent Şurası'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en verimli toprakları arasında Sakarya Akova'nın da yer aldığını söyledi. Akova'nın içinde bulunan Dernekkkırı bölgesine sanayi tesisi yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Şenoğlu, daha önce benzer uygulamaların bu gün pişmanlıkla karşılandığını kaydetti. Şenoğlu, "Bu gün 1 santimetre kalınlıdığında bir toprak 1000 yılda oluşuyor. Dolayısıyla bu kadar verimli topraklara sanayi tesisi yapmak akıl karı değil. Zaten geçmişte yapılan ve bu gün pişmanlıkla anılan hatalar da bunu gösteriyor." dedi.

Hanlıköy'de halkın topraklarını sanayi tesislerine sattığını, ancak pişman olduğunu vurgulayan Şenoğlu, şöyle konuştu: "Buradaki bölge halkı topraklarını sattıktan sonra tarım ve hayvancılık öldü. Şimdi satanlar bundan pişman. Aynı şekilde Budaklar köyünde de arazilerini satan halk çok pişman. Sanayi tesisleri birinci sınıf arazilere değil, 3 ve 4. sınıf arazilere yapılabilir. Kaybedilen topraklar geri gelmiyor. Türkiye tarım topraklarını çok iyi korumalı. Ayrıca Marmara Bölgesi'nin ili olmasına rağmen Sakarya'da hala halkın yüzde 45'i çiftçilikle uğraşıyor."

 

 

 

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
26.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: '1 santimetre toprak oluşması için bin yıl gerekiyor, verimli toprakları koruyalım'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız