Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antbirlik 

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) ortak olsun olmasın tüm üreticilere verdikleri ayni ve nakdi kredi faiz oranlarını yüzde 2'den yüzde 1,5'a, yasal takip (icra) faiz oranlarını da yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürdü. 

ANTBİRLİK Genel Müdürü Atila Diniz AA muhabirine yaptığı açıklamada, ANTBİRLİK'in ülke içinde faaliyette bulunan 17 birlik içinde kendi kendine yetebilen birliklerden olduğunu söyledi. ANTBİRLİK'in uzun yıllardır dönem sonu bilançosunda kar açıklayamadığını belirten Diniz, şunları kaydetti: 

'ANTBİRLİK 10 yıl sonra ilk kez kar elde etti. 2009/2010 iş döneminde ANTBİRLİK'in karı 755 bin 568 lira olmuştur. Birliğimiz en son gelir tablolarında açıkladığı kar 2000/2001 döneminde olmuştur. Birliğimiz tüm faaliyetlerini kendi özkaynaklarıyla finanse etmektedir. ANTBİRLİK ülkemizdeki 17 Tarım Satış Kooperatifleri Birliği içinde kendine yetebilen birkaç birlikten birisidir. Üreticilerimizden aldığımız destek bizleri daha güçlü kılmakta, geleceğe yönelik yeni projeler geliştirmemizi, birliğimizi daha yüksek noktalara getirmemizi sağlamaktadır.' 

 

- FAİZ ORANLARI DA İNDİRİLDİ- 

 

Genel Müdür Diniz pamuk ve narenciye üretici ortakları ile ortak olmayan çiftçilerin ekonomik açıdan güç durumda olduğunu belirterek, üreticilere verilen ayni ve nakdi kredi faiz oranlarını da aşağıya çektiklerini bildirdi. 

Diniz, şöyle devam etti: 

'ANTBİRLİK tarafından üreticilere verilen ayni ve nakdi kredilerin tamamına uygulanan dönem içi faizi yarım puan indirerek, yüzde 2'den yüzde 1,5'a, vadesi geçmiş kanuni takip (İcra) borçlarına da uygulanan faiz oranlarını ANTBİRLİK Genel Kurulu'nda yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürme kararı alındı. ANTBİRLİK ile çalışan pamuk ve narenciye üretimi yapan ortak olsun veya olmasın, tarım marketler kanalıyla birliğimize ortak olmayan çiftçilerde yararlanacak.' 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
27.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antbirlik'te 10 Yıl Sonra Kar Açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız