Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Tekstilci kimliğiyle bilinen Hikmet Tanrıverdi, Temmuz 2010’da satın aldığı Etiler Marmaris Büfe ile fast-food (hızlı yemek) sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Satın alma bedeli dahil bugüne kadar 3 milyon dolar civarında yatırım yaptıklarını belirten Hikmet Tanrıverdi, “Aldığımızda 23 olan büfe sayısı 59’a çıktı. 2011’i 100 büfe, 2015’i ise 400 büfelik bir zincir olarak tamamlarız. Hedefim, global bir restoran zinciri çıkarmak. Başka bir alanda global marka yaratamazdım. Burada olacağına inanıyorum. Islak hamburgeri, dilli kaşarlıyı dünyaya tanıtacağız” dedi.

Marmaris isminin peşinde

Kökleri 1960’a kadar giden Etiler Marmaris Büfe’yi satın alıktan sonra, Marmaris Büfe ismini tescil ettiren kişilerden de isim hakkını alan Tanrıverdi, ‘Marmaris’ isminin önüne-arkasına başka kelimeler eklenerek kullanılmasından kaynaklanan karışıklıklar olduğunu, bunlarla ilgili hukuki mücadeleyi de sürdüreceklerini söyledi. İsminde ‘Marmaris’ kelimesi bulunan bazı büfelerin de kendi çatıları altına girmek talebinde bulunduğunu belirtti. 

Tanrıverdi, Etiler Marmaris Büfe’nin 2015’te yüzde 30 merkez şubeler, yüzde 70 de franchise şube planladığını söyledi. Tanrıverdi franchise için gerekli yatırım miktarını şöyle açıkladı: “100 bin-150 bin TL arası yatırım gerekiyor.” Tanrıverdi, 2011’de 5 milyon dolar yatırım ve 40 milyon TL ciro beklediklerini de söyledi.

5 ayda yüzde 160 büyüdü

BÜFECİLİĞİ kurumsal bir yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Hikmet Tanrıverdi, 5 ada yüzde 160 büyüdüklerini, müşteri sayısında ise yüzde 200 artış yakaladıklarını söyledi. Bu süreçte 250 olan çalışan sayısı da 580’e çıkmış. 2015’te çalışan sayısının 6000’e ulaşması bekleniyor. Paralel alanlardan teklifler aldıklarını belirten Tanrıverdi, belli bir aşamadan sonra olabileceğini kaydetti. Malatya’da şube açmak için teklifler aldıklarını söyledi. 

5 ülkede tescilledi

Türkiye’de ünlü simaların uğrak yeri olarak da bilinen Etiler Marmaris Büfe’nin marka tesciliABD, Almanya, İngiltere Fransa, Japonya, Rusya’nın da aralarında bulunduğu Madrid Protokolü’nü imzalamış 85 ülkede yapıldı. Yurtdışı yapılanimasına 2012’den sonra Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerinden başlayacaklarını anlatan Tanrıverdi, “Avrupa’da Almanya ve Avusturya’yı ve Ortadoğu ülkelerini öncelikli hedef pazarlar olarak belirledik” dedi.

Ekleme Tarihi
28.01.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Islak hamburger’i 59 şubeye ulaştırdı, dev zincirlerle yarışacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız