Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Avrupa'nın en büyük kiraz ihracatçısı konumundaki Alara Tarım'ın kurucusu Alara Fidan CEO'su Yavuz Taner, Türkiye'nin 2015 yılında 100 bin ton kiraz ihracatı yapacağını söyledi.

 

Taner, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen sempozyuma katıldı. Deneyimlerini işadamlarıyla paylaşan Taner, 2010 yılında zor şartlar altında yapılan üretim ve hasada rağmen Türkiye'nin 65 bin ton gibi rekor bir rakamda kiraz ihracatı yaptığını kaydetti. Dünya çapında büyük bir kiraz üreticisi olan Türkiye'nin dünya kiraz üretiminin yüzde 13'ünü karşıladığını, kiraz ve Bursa siyah incirinde yakalanan başarıların diğer tür ve çeşitler içinde gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

 

Alara'nın modern kiraz bahçeleri ve fidan üretim faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Taner, kendi fidanlarını kendilerinin ürettiğini, Avrupalı müşterilerinin kendilerinden 365 gün kiraz tedarik etmelerini talep ettiğini belirtti. Alara'nın yurtdışı üretim - işleme tesisleri RioAlara'dan bahseden Taner, 2015 yılı için Türkiye'nin hedef ihracat rakamının 100 bin ton olduğunu söyledi.

 

Kiraz ihracatında rakip ülkelerle yarışabilmek için, üreticilere modern meyve bahçeleri kurmalarında yardımcı olduklarını vurgulayan Taner, klasik ağaçtan bodur ağaçlara geçilmesini istediklerini ifade etti. Taner, diğer tür ve çeşit meyveler içinde benzer çalışmalar için Ar - Ge çalışmalarına devam ettirdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
28.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'nin 2015 kiraz ihracat hedefi 100 bin ton




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız