Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Geçen yıl Nisan ayında 4 liraya çıkarak rekor kıran sofraların vazgeçilmez ürünü kuru soğanın, bu yıl Ocak ayı sonunda kilosu 2,5 TL’yi buldu.

Düzce Perşembe pazarında haftalık alışverişini yapan vatandaşlar tatlı kuru soğan fiyatını görünce almak yerine, bakmakla yetindiler. Geçen yıl ilk defa Nisan ayı sonlarında kilosu 4-4,5 TL’ye çıkan kuru soğan, bu yıl erken fiyatını katladı. 15 gün önce Düzce Perşembe pazarında kilosu 1 TL’den satılan tatlı kuru soğan, bugün 2,5 TL’ye yükseldi.

Geçen yıl yaşanan soğan sıkıntısının ardından bu yıl soğan sıkıntısının yaşanmayacağını sanan vatandaşlar yanıldı ve kuru soğan fiyatları tırmanışa geçti. Pazara çıkan vatandaşlar, “Geçen yıl ürün azlığı nedeniyle fiyat arttığı açıklandı. Bu yıl da mı ürün az. Kuru soğanın fakiri, zengini yok. Herkes yiyor. Özellikle her yemeğin içine konulan zaruri bir gıda. Soğan üzerinde birileri oyun oynuyor gibi geliyor. Geçen yıl yaşanan kuru soğan sıkıntısından sonra bu yıl önlem alınmaz mı? Türkiye’nin her karış toprağında her türlü ürün yetişmesine rağmen, sıkıntı yaşanıyor. Et sıkıntısı var denilerek ithal Angus getirdik. Yakında ithal soğanı da görürüz sofralarımızda” dediler.

FİYAT ARTABİLİR

Öte yandan Düzce Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı Musa Sarı soğan fiyatının önümüzdeki haftalarda artabileceğini belirtti.

 

 

 

http://www.duzcedamla.com/

Ekleme Tarihi
29.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kuru soğanın fiyatı 2.5 lirayı buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız