Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kırsal sosyolojiyi bilmek için bin 700 sosyolog alacaklarını söyledi. Bakan Eker, "2 gün önce ÖSYM'ye yazı yazdım. Bin 700 kişi daha alacağız. Harita mühendisi, ziraat mühendisi değil, sosyolog alacağız. Çünkü kırsal sosyolojiyi bilmemiz gerekiyor. Bu sektörü sosyolog gözüyle analiz edecek bir bakış açısına ihtiyacımız var" dedi. 

Güneydoğu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'nde düzenlenen Netcad sertifika törenine katılan Bakan Eker, tarımın, çiftçinin kendi ihtiyacını karşılamaktan çıkıp, başkaları için ticaret için üretim yapılan seviyeye geldiğini söyledi. Mühendisleri kravat takıp otursunlar diye işe almadıklarını belirten Eker, "Bunlar tarlada bağ da çiftçiyle birlikte yaşayacaklar. Çiftçiye dünyayı, teknolojiyi gelişmeleri anlatacaklar. Biz, çiftçinin verim ve kalitesini artırmak için teknoloji ve modern teknikleri kullanması için büyük gayret gösteriyoruz. Bunun için yeni personeller aldık. Biz daha önce 14 bin 200 teknik personel aldık ve çiftçilerimize hizmet sunmaları için görevlendirdik. Bin 700 sosyolog daha alacağız" diye konuştu. 
Bakan Eker, Diyarbakır'da 114 personelin Netcad programını öğrendiğini belirterek, personelin çiftçiye daha iyi hizmet vereceğini kaydetti. Diyarbakır Vali Vekili Mumduh Tura ise 17 ilçe ve15 bin kilometrekare alana sahip Diyarbakır'a klasik yöntemlerle hükmetmenin imkansız hale geldiğini söyledi. Bilgi ve bilgi teknolojilerinin hayatımızda önemli bir rol aldığını anlatan Tura, yeni program sayesinde ürün tespitinden, mera varlıklar ına kadar birçok alanda teknolojiden istifa edileceğini kaydetti. Konuşmalardan sonra Netcad eğitimi alan personellere sertifikaları ile birer dizüstü bilgisayar verildi.

 

Ekleme Tarihi
30.01.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Tarım Bakanlığı, bin 700 sosyolog alacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız