Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kar, fındık üreticisinin yüzünü güldürdü 

Ordu'da sezonun ilk karı fındık üreticilerini rahatlattı. Kasım-Aralık ayını kar yağışsız geçtikten sonra ocağın son günlerinde yağan kar, fındık üreticisini sevindirdi.

Kış ayının kurak geçmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim ortalamasının üzerinde olması sebebiyle fındığın zamanından erken çiçek açması, dolayısı ile ürünün zarar görmesi endişesi çeken fındık üreticisi, ilk karı sevinçle karşıladı.

Uzun zamandır bu kar yağışını beklediklerini ifade eden İmdat Top, "Bu kar yağışı gerçekten çok iyi oldu. Dünden bu tarafa bu sezon ilk kar yağıyor. Bu karın fındığa çok faydası olacak. Fındık, sıcak geçen hava sebebiyle erken karanfil açarak ileride olabilecek bir dondan zarar görmeyecek. Bu havanın böyle marta kadar gitmesini isterim ama nasıl olacağını Allah bilir. Bu karın yağması gerekiyordu, şükür ki Allah verdi." dedi.

Yağan karın kendilerini sevindirdiğini aktaran Bahri Türkmen ise "Bu karı bu sene çok bekledik. Bu kış ilk kez kar yağıyor. Bu kar fındığımıza yararlı, bizim de geçimimiz fındık üzerine olduğu için biz de memnunuz. Allah'a şükür ki hava böyle oldu. Fındık çok hassas bir ürün olduğu için havanın çok sıcak gitmesi ya da don olması ona zarar veriyor. Bu dengeli havanın devam etmesini umut ediyoruz." diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
01.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kar, fındık üreticisinin yüzünü güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız