Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ağrı Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Ünal, et fiyatlarının yüksek olmasının, hayvancılığın istenilen düzeyde olmamasından kaynaklandığını söyledi. 

Doç. Dr. Yücel Ünal, öğrencilerin iyi yetiştirilmemesi, modern anlamda hayvancılığın yapılmaması, hayvancılığın küçük aile şeklinde yapılması nedeniyle hayvancılığın gelişmediğini dile getirdi. 

Ünal, "Köylerdeki vatandaşlar, hayvancılıkla ya hiç ilgilenmiyor ya da daha düşük seviyede ilgileniyor. Buna, bilim adıyla küçük aile işletmeciliği deniliyor. Ama son yıllarda yapılan çalışmalarla bünyesinde fazla hayvan barındıran işletme sayısı artmıştır." dedi. 

Kayseri'den batıya gidildikçe hayvan sayısı fazla olan çiftliklerin sayısının arttığının altını çizen Doç. Dr. Ünal, "Ama Doğuya doğru gidildikçe hayvan işletmeciliği azalmaktadır. Bunun nedeni Doğuda iyi bir danışmanlık hizmeti olmamasıdır. Bunun sonucunda hayvancılıkta verim alınmıyor. Doğu illerimizdeki mevcut hayvanların önemli bir kısmı kültür ırklı hayvan melezleridir. Bu hayvanlar iyi beslenmediği için verim düşüktür. Ama iyi beslenirlerse günlük 20 ile 25 litre süt vereceği bir gerçektir." diye konuştu. 

Modern bir işletmede işletmenin her an gözlenmesi ve oluşabilecek bir eksikliğin anında giderilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Ünal, "Böyle bir eksikliği gidermek ve gelişen hayvancılığın daha profesyonel yapılabilmesini sağlayabilmek için Hayvansal Yüksek Okulu kurulması düşünüldü. Bu da Türkiye'de bir ilk. Yüksek okul ile Doğuda hayvancılık gelişecek ve halkın refah seviyesi yükselecektir." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

http://www1.haberler.com/

Ekleme Tarihi
02.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ünal: Et Fiyatlarının Yüksek Olması Sebebi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız