Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Örtü altı kayıt sistemi yenileniyor 

MUĞLA (İHA) - Dalaman'da üretim yapan çiftçilerin seralarının örtü altı kayıt sistemlerinin yenileceği belirtilerek son müracaat tarihi 8 Nisan 2011’e kadar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.

Örtüaltı sistemin yenilenmesi için bilgi veren Dalaman İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz; “ Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Örtüaltı Kayıt Sistemi’nin yenilenmesi için çalışmalara başladı. Sebze üretiminde dünya dördüncüsü olan Türkiye’de örtüaltı yetiştiriciliği, yıldızı daha da parlayan bir sektör olarak öne çıkıyor. Tuta absoluta başta olmak üzere örtüaltı yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz etkileyen gelişmelere karşı etkili ve isabetli çalışmalar yürütebilmek amacıyla çalışma başlatan Bakanlığımız, Örtüaltı Kayıt Sistemi’nin yenilenmesi için talimat verdi. 26-27 Ekim 2010 tarihlerinde Antalya Kemer’de bir araya gelen 81 ilin ilgili bürokratları, sistemin gözden geçirilmesi ve yenilenmesi konusunda bilgilendirilmişti” dedi.

Dalaman İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz; “ Örtüaltı bitkisel üretimde hastalık ve zararlılara karşı kimyasalların kullanımını azaltmak amacıyla örtüaltı bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknolojik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılmasına dair Bakanlar Kurul Kararı Uygulama Tebliği 08 Aralık 2010 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Sistemin yenilenmesiyle Örtüaltı Kayıt Sistemi’ne kaydını yaptıran üreticiler, şu desteklemelerden yararlanabilecekler: Tül Kullananlara 70 TL, Feromon tuzak kullananlara için 30 TL, Tekniğine uygun olarak faydalı böcek salınımı yapanlara 100 TL, Tül ve Feromon tuzak kullananlara 100 TL, Feromon tuzak ve tekniğine uygun olarak faydalı böcek salınımı yapanlara 130 TL, Tül ve tekniğine uygun olarak faydalı böcek salınımı yapanlara 170 TL, Tül, Feromon tuzak ve tekniğine uygun olarak faydalı böcek salınımı yapanlara 200 TL Tarım Sigortaları (Poliçe bedelinin yarısı) Sera üreticilerimiz kayıt işlemleri için ilçe müdürlüğümüzde başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca; Biyolojik ve Biyo-teknik mücadele desteği almak isteyen sera üreticimiz 08 Nisan 2011 tarihine kadar ilçe müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.“ diye konuştu.

 

Ekleme Tarihi
04.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Örtü altı kayıt sistemi yenileniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız