Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve uzun bir süre yağmur yağmaması nedeniyle tarlada yetişmesini tamamlayamayan, yetiştiğinde de düşük fiyatlarla alıcı bulması nedeniyle pek çok üretici tarafından hasat edilmeyip tarlada bırakılan marul, üreticisinin yüzünü güldürdü. 

     Yumurtalık İlçe Tarım Müdürü Cihangir Çay, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kademeli şekilde marul üretimi yapıldığını, bu durum hasat zamanlarının değişmesine ve hasadın değişik dönemlerde yapılmasına olanak sağladığını kaydetti. 

     Kademeli üretimden dolayı fiyatların da değişken olduğunu belirten Çay, 'İlk zamanlarda düşük fiyatlarla alıcı bulan marul, yöredeki bazı üreticiler tarafından hasat edilmeyerek tarlada bırakıldı. Şimdi ise fiyatlar olması gereken düzeye çıktı. Yaklaşık dekarı 500-600 TL maliyetle üretilen marul, bu dönemde üreticisine rahat bir nefes aldıracak' dedi. 

     Yumurtalık'a bağlı Ayvalık köyü çiftçilerinden İbrahim Yurt ise tarlada yetişmekte olan marulun dekarı 600-700 TL, hasat olgunluğuna ulaşan marulun dekarının ise bin-bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulduğunu belirterek, 'Pazarda tanesi 70-75 kuruş arasında değişen fiyatlarla alıcı bulan marul, önümüzdeki hafta tüketiciye 1-1,5 TL arasında değişen fiyatlarla satılacak. Marul soğuk giden havaların ardından üreticisinin yüzünü güldürdü' şeklinde konuştu. 

     Tüccar Yasin Bakırhan da ilk dönemde dekarı bin TL'ye aldıkları ürünü, 200 TL'ye satamadıklarını ve zarar ettiklerini belirterek, 'Ama şimdi marulun dekarı bin-bin 500 arasında değişiyor. Hem biz ekmek yiyeceğiz, hem de üretici. Ama bu durum tüketicilerin marulu biraz daha pahalı satın almasına neden olacak' dedi. 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
06.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Soğuk Hava Marul Üreticisinin Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız