Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
Malatya Ziraat Odası: İthat Etler Kontrolsüz Şekilde Satılıyor

 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kentte 5 aydan bu yana hayvan kesimi olmamasına karşın marketlerde et satıldığını, bu etlerin kontrol edilmeden satışa sunulduğunu öne sürdü.

Bayram Polatbaş, yaptığı açıklamada, Malatya'daki kasap ve marketlerde et satışının kontrolsüz şekilde yapıldığını savundu. Kentte 5 aydan bu yana hayvan kesimi olmadığını anlatan Polatbaş, "Malatya'da bir market dışında tüm marketler ithal adını verdikleri etleri satmaktadır. Tüketiciler de bu etler ithal diye bilgilendirilmemektedir. Malatya'da 5 aydan bu yana hayvan kesilmedi. Ama bu etler nereden geliyor, kimlerden satın alınıyor, nerede kesiliyor, etin kalitesi ve durumu bilinmiyor.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü de bu etleri kontrol etmiyor, nereden geldiğini, nerede kesildiğini araştırmıyor. Tam bir vurdumduymazlık yaşanıyor. Maliye, bu etlerin nereden geldiğini araştırmıyor. Bu etlerin nereden nasıl alındığı konusunda ciddi endişe ve şüphelerimiz var." dedi. Et fiyatlarının düşürülmesi amacıyla hayvan ithal edildiğini anımsatan Polatbaş, ithalat çerçevesinde Malatya'ya et üretimi için değil damızlık hayvanlar getirildiğini belirtti. İthal olarak alınan etlerin de nasıl üretildiğinin sorgulanmadığını savunan Polatbaş, şöyle devam etti: "Canlı kasaplık hayvanlar Malatya'ya getirilmiyor ama kesilmiş karkas etler kamyon kamyon getiriliyor.

Bu kesilmiş etlerin durumu nedir, hangi cins hayvan eti olduğu bilinmiyor. Adana ve diğer illerde kesilen bu hayvanların kelle ve sakatatlarının imha edildiği söyleniyor. Bu, endişelerimizi daha da arttırıyor. Sağlıklı bir hayvanın sakatatları ve kellesi neden imha edilsin ki? Ben yıllardır besicilik yapıyorum, sağlıklı bir hayvanın sakatatlarının imha edildiğini duymadım. Bu eğer doğruysa, endişelerimiz ve şüphelerimiz daha da artar. Malatya Valiliği ve Belediye Başkanlığı harekete geçerek duruma acil olarak el koymalıdır. besiciliği bitirdiler diyeceğim, biz bu durumu hak etmedik." diye konuştu

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
08.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthat Etler Kontrolsüz Şekilde Satılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız