Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İZMİR - Orkide markalı ürünleriyle Türkiye sıvı yağ pazarının yüzde 20’sini elinde bulunduran, 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan Küçükbay Grubu, bitkisel yağdaki geniş pazar yelpazesine Orkide riviera ve Orkide sızma zeytinyağını da tanıtıyor.

Türkiye’nin zeytinyağındaki gerçek potansiyelinin ortaya çıkması ve ihracatın önünün açılması için çalıştıklarını anlatan Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Fuar ve tanıtım ağırlıklı büyüme stratejimizle 90’ın üzerinde ülkede tanınan ve bilinen bir marka haline geldik. Türkiye’nin, zeytinyağı pazarında belirleyici olması için, dökme zeytinyağı yerine kendi markasıyla dünyaya açılması lazım. Avrupa ülkeleriyle rekabetin yolu da buradan geçiyor. Biz de bu gerçekten hareketle, zeytinyağı ambalajlarımızı yeniledik” diye konuştu. Kendi markalarıyla ihracat yapmak için ABD ve Japonya’ya yönelik çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Küçükbay, “Ayrıca 1.5 milyar nüfusuyla Çin de bizim için büyük bir pazar. Buradaki nüfusun yüzde 5’inin zeytinyağı tüketmesi demek, Türkiye kadar bir pazar oluşması anlamına geliyor. Dolayısıyla bizim bu ülkelerdeki etkinliğimizi arttırmamızda fayda var” dedi.

Yurtdışındaki farklı pazarlarda Vera, Nursun ve Abide markalarıyla satış yaptıklarını ifade eden Küçükbay, “Ortadoğu’da Orkide markası çok tutuluyor. Yemen’de hem Orkide hem de Vera ile varız. Uzakdoğu’ya ise ayçiçek ağırlıklı olmak üzere zeytinyağı ihracatı da gerçekleştiriyoruz” ifadesini kullandı. Son olarak eskiden zeytinyağı üretiminin ilkel metodlarla yapılması nedeniyle yemeklerde kullanılan ürünün ağır bir tat ve koku bıraktığını anlatan Küçükbay, ancak gelişen teknolojiyle zeytinyağındaki üretim kalitesinin arttığını vurguladı.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
09.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Orkide, bitkisel yağdaki gücüyle zeytinyağını dünyaya tanıtıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız