Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Bakan Eker, bu haberlerin arkasında reklam ve rant hesabı olduğunu söyledi Bazı medya gruplarının son günlerde tatlandırıcılarla ilgili haberlere Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tepki gösterdi. Eker, bu haberlerin arkasında reklam ve rant hesabı olduğunu söyledi. 

Bir süredir Türkiye’deki belirli bir medya gurubunun başlattığı gıda sektöründeki tatlandırıcı kullanımıyla ilgili seri haberlerin arkasında reklam ve rant hesaplarının yattığı öne sürülüyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bu iddiaları destekler ifadeler kullandı. Bakan Eker, sektörle medya arasındaki bu çekişmenin toplumda haksız ve gereksiz bir panik havasının oluşmasına katkı sağladığını, bunun ise gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını söyledi. 

REKLAM VE RANT KAVGASI

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Yapılan bu haberlerin arkasında reklam ve rant hesabı var” dedi. Bakan Eker, tatlandırıcılarda da uluslararası standartların Türkiye’de de uygulandığını belirterek, “Biz Türkiye olarak uluslararası gıda kodeksinin şartlarını aynen yerine getiriyoruz. Gerekli kotalar ve tatlandırıcı kullanım kısıtlamaları uluslararası standartlarda uygulanıyor” diye konuştu.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de tatlandırıcı konusunda gerekli denetim ve uluslararası standartlar uygulanmıyormuş havasının oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, toplumda gereksiz bir panik ortamının meydana getirilmek istendiğini söyledi. Bakan Eker, bütün bu uğraşıların altında reklam ve rant hesabının yattığını sözlerine ekledi. 

MANİPÜLASYON YAPILIYOR

Bakan Eker, “Bizim yaptığımız standart denetimler var. Bunları dün yaptığımız gibi bugün de yapıyoruz. Bu standartlar Avrupa Birliği’nde ne ise bizde de odur. Bu standart denetimlerin sanki tatlandırıcılar konusunda yapılmıyormuş gibi havanın oluşturulması söz konusu. Bu kesinlikle manipülasyondur ve gerçeklerle bir ilgisi yoktur” dedi. 

 

Ekleme Tarihi
09.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Bakan Eke NBŞ haberlerinin arkasında reklam ve rant hesabı olduğunu söyledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

mahmut engin 27.06.2011
NBŞ Hakkında Gerçekler ve Efsaneler

NBŞ, Fruktoz veya Mısır Şurubu olarak halk arasında bilinen ve pek çok spekülasyona konu olan nişasta bazlı şekerler ile ilgili tüm detaylar için www.misirsekeri.com sitesini inceleyebilirsiniz.