Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pamuk fiyatları yeni öngörünün  2011′deki süregelen yetersiz arz ve kuvvetli talep olacağına dair tahminlerinden dolayı ve yeni bir öngörünün ipliğe bu sene yoğun talep sürerken stoklarda kısıtlı kalacağı tahminlerinden sonra fırlıyor.

Mart teslimi için pamuk 6.65 sent artarak bir pound’u 1.7451 dolara sabitledi..

Amerika Ulusal Pamuk Konseyi, ekilen alan yüzölçümünün %14 civarında artmasını bekliyor olsa da Amerikan pamuk stoklarındaki kıtlığın süreceğini öngörüyor. Bu, Aralık ortasıyla Ocak ortası arasında ticari grubun yönlendirdiği çiftçilerin bir araştırmasına dayanmaktadır.

Cuma günü yayımlanan bir bildiride konsey, stokların 31 Haziran’a kadar 2.3 milyon balyaya düşmesini  öngördüklerini söyledi.

While the forecast mirrors predictions from other organizations, it emphasizes ongoing supply issues even as more nations, particularly China, use more cotton.

Öngörüler,diğer organizasyonlardan gelen tahminlere ayna tutarken süregelen stok sorunları özellikle Çin gibi birçok ulusun daha fazla pamuk kullandığını vurgulamaktadır.

Bu hafta içinde, A.B.D Tarım Kurumu’nun güncellenmiş bir küresel tarım stoğu ve talep öngörüsü yayımlaması bekleniyor. Ocak ayında, stokların 31 Haziran’daki gibi 2.95 milyon balya civarında olacağı tahmin ediliyor.

 “Pamuk talebinin şimdiye kadarki talepler kadar yüksek olacağına dair son derece kuvvetli bulgular elde etmeye devam ediyoruz.” dedi Steel Vine Yatırım LLC koruma fonu adına baş yatırım yetkilisi ve kurucusu Spencer Patton.

Pamuk fiyatları,kötü hava şartlarından sonra ,Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Pakistan, Avustralya ve hasatları düşen diğer ülkeler de geçen yılı neredeyse ikiye katladı.

O gün diğer menkul ticari mallar büyük ölçüde karıştı.

Nisan teslimi için altın bir onsu 1.348.20 dolara yerleşmek için 80 sent kaybetti.

Mart teslimi için yapılan sözleşmelerde,gümüş bir onsu 29.343 dolara sabitlenmek için 28.4 sent değer kazandı, bakır 0.45 değer kaybederek bir poundu 4.575 dolarda kaldı  ve palladyum 2.60 dolar kazanarak bir onsu 19.05 dolarda sabitledi. Nisan vadeli platin  1.60 dolar düşerek bir ons 1.844.20 dolardan işlem gördü.

Mart ayı teslimi için Benchmark ham petrol, New york vadeli işlemler borsasında varil başına 1.55 dolar düşerek 87.48 dolardan işlem gördü..

Mart ayı sözleşmeleri için diğer Nymex ticaretinde kalorifer yakıtı galon başına1.06 sentlik düşüşle 2.7061 dolardan işlem görürken, benzin vadeli işlemleri galon başına 1.52 sentlik düşüşle  2.4505 dolardan işlem gördü. ve doğal gaz 1,000 kübik kıdem başına 20.6 sentlik düşüşle  4.104 dolardan işlem gördü.

Mart ayı tarım sözleşmelerinde buğday bir kilesi 8.5875 dolarda sabitlenmek için 5 sent kazandı, mısır kilesi 3.75 sentlik düşüşle 6.7475 dolardan işlem gördü ve soya fasulyesi kilesi 9 sent düşerek 14.245 dolarda kaldı.

 

 

 

http://www.whyforex.com/

Ekleme Tarihi
09.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamuk fiyatları arzın yetersiz olacağı endişesiyle fırladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız