Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, patates kanseri olarak bilinen siğil hastalığının, bölgede üretilen patateslerde görülmediğini bildirdi. Çankaya, Türkiye'nin patates ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılayan Afyonkarahisar patatesinin kalitesinin çok yüksek olduğunu söyledi. 

Siğilin tohumla taşınan bir hastalık olduğunu belirten Çankaya, hastalığını 20-30 yıl gibi uzun bir süre bulaşıcı topraklarda varlığını sürdürdüğünü bildirdi. Hastalığın patatesin görünümü bozduğunu, fiyatı düşürdüğü için çiftçiyi zarara uğrattığını dile getiren Çankaya, hastalığın yayılmasının önüne sertifikalı tohumluk almak suretiyle geçilebileceğini söyledi. Hastalığın görüldüğü bölgelerin karantina altına alındığını dile getiren Çankaya, Afyonkarahisar'da üretilen patateslerde hiçbir sıkıntı olmadığını kaydetti. 

Şuhut Ziraat Odası Başkanı Nurettin Çalışkan da Afyonkarahisar'da üretilen patateslerde siğil hastalığı olmadığını söyledi.Çiftçinin ve tüketicinin bu konuda hiç endişe kapılmamasını isteyen Çalışkan, "Afyonkarahisar'da iklim şartları nedeniyle Türkiye'nin en kaliteli, en güzel patatesi üretiliyor. Hastalığın oldu yerde ekim yasaklanıyor ve bölge karantinaya alınıyor. Bizim bölgemizde karantinaya alınan yer yok." dedi.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
10.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Patates Siğiline Afyonkarahisar'da Rastlanmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız