Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, ayçiçeği yağında, dünyadaki ve Türkiye'deki fiyatların bugünkü rakamların gerisine düşmeyeceği yönünde olduğunu söyledi.
 
Avustralya'daki sel felaketinin dünya yağ fiyatlarını etkilediğini ifade eden Sezen, "Avustralya'da, Türkiye'nin yüzölçümünden fazla toprak sular altında. Amerikan Senatosu'nda Mısır'dan biyoetanol çıkarılması yasalaştı. Bu kararla birlikte Amerika'da soya ekiminin azalacağı ifade ediliyor. Amerika çok büyük soya ekicisi. Mısır'daki fiyat yükselmesinden dolayı soyadaki ekimin azalacağı, bunun da yağ fiyatlarını yukarıya doğru iteceği ifade ediliyor. Bizim ayçiçeği yağlarını kullanmayan Hindistan ile Çin'in devreye girmesi ve büyük para babalarının fonlardaki hesaplarını emtiaya yönetmesinden dolayı yağ sektöründe fiyat artışları yaşanıyor. Bu fiyat artışlarının nereye kadar seyredeceğini takip etmek zor. Ama beklentiler geriye gitmeyeceği şeklinde." dedi.
 
Rafet Sezen, Türkiye'deki açığın giderilmesi için sıfır gümrükle 650 bin ton ayçiçeği ithalatının başladığını ifade etti. İthalatın hasat dönemi olan 30 Haziran 2011'e kadar süreceğini vurgulayan Sezen, şu anda piyasaların iyi olduğunu, bu nedenle değişeceğine inanmadığını söyledi. Sezen, şöyle dedi: "Şu anda Arjantin'de ayçiçeği hasadı başladı, Şili'de bitti. Arjantin'de hasadın yüzde 15 seviyelerde, verimin ise normal seviyelerde olduğu bilgisini aldık. Bunun netleşmesi 2-3 ay sürer."
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 'Ayçiçeği yağı fiyatında düşüş beklemeyin'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız