Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt fiyatları üzerinde oyunlar oynamaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirtti.

 

Suiçmez, yaptığı açıklamada, son günlerde süt fiyatları üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların olduğunu öne sürerek, bu hareketleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Süt sektöründeki sanayicileri süt alım ihalesi dönemlerinde belirlenen fiyatlara sadık kalmaları konusunda uyaran Birlik Başkanı Suiçmez, şunları kaydetti:

''Süt sektöründeki tüm sanayicilerimizi uyarıyoruz. Süt alım ihalesi dönemlerinde belirlenen fiyatlara sadık kalsınlar. Süt fiyatları, 3'er aylık dönemler halinde yılda 4 defa olmak üzere, süt sanayicisi ve üretici bazında üretim ve pazarlama yapan süt üretici birlikleri, kooperatifler aynı masa etrafında oturarak birlikte belirlenmektedir.

Aynı senaryo geçtiğimiz yıl içerisinde sanayicimiz tarafından yine uygulandı ve ocak, şubat, mart 2010 aylarında belirlenen, 85 kuruş süt alım fiyatını mart 2010 tarihinde 72,5 kuruş olarak ödeme yaptılar.''

 

''SÜT TOZU GİRİŞİNE İZİN VERİLMEMELİ''

 

Ülkeye süt tozu ithalinin durdurulması gerektiğini savunan Suiçmez, ''Geldiğimiz bu dönemde aynı uygulamanın bir daha sergilenmesi isteniyor. Süt üretici birlikleri olarak süt sanayicilerimiz akil olmaya çağırıyoruz'' ifadesini kullandı.

Hükümetin, sanayiciyi de kollayıcı tedbirler alarak, mevsimsel olarak yaşanan süt üretim fazlasını süt tozu yapmaları halinde süt sanayicilerine teşvik primi ödeyeceğini açıkladığını belirten Suiçmez, şöyle devam etti:

''Diğer yandan, ülkemize her ne yolla girerse girsin süt tozu girişine izin verilmemelidir. Bu yönde daha ciddi tedbirler alınması kaçınılmazdır. Bir diğer önemli konu hükümetimizin acilen 'okul sütü' programını gündeme almasını, yani çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmeleri açısından okullarda süt dağıtılmasını arzu ediyoruz.

Sonuç olarak, üretim maliyetlerinin aşırı yükseldiği göz önüne alındığında üreticimizin emeği ve alın teri üzerinden hiç kimsenin spekülasyon yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaldı ki üretici olarak bizler, belirlenen fiyatlara ve sürelere zarar etmiş olsak dahi sürekli sadık kaldık.''

 

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

 

 

 

Ekleme Tarihi
10.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sütte spekülasyona müsaade etmeyeceğiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız