Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt; TBMM’de yaptığı basına açıklamasında Bölgedeki hayvansal ürünlerini önemine değindi.

Öğüt; Askerimize, polisimize ve ilköğretimde okuyan çocuklarımıza süt verirsek, süt para eder, damızlık hayvan beslenir, hayvancılık çoğalır ve 2 yılda Türkiye hem ithal et’den, hem de ithal süt tozundan kurtulur. Diyen Ensar öğüt şu açıklamayı yaptı

70 kuruş’a mal edilen süt, Doğu Anadolu’da 35 kuruş ile 50 kuruş arasına düştü. Batıda ise 50 kuruş ile 70 kuruş arasında ediyor. Sütün litresi 1 tl olmazsa köylüler süt veren ineklerini kasaba kestirmek zorunda kalacaklardır.

Türkiye’de 300 bin süt üreticisi bulunmaktadır. Yıllık 12 milyon ton civarında süt üretimi yapılmaktadır. Türkiye’de 2008 yılında süt fiyatları 50 kuruş’a düşünce kimse inek saklamadı ve inek saklamayınca da buzağı doğumu olmadı. Dolayısıyla hayvancılık iflas etti.

2009 yılında damızlık hayvan azalınca süt ve et tüketimi de azalmış oldu. Türkiye bir yandan

Süt tozu ithalatı yaparken diğer yandan da ithal et ve hayvan getirerek bu açığı kapatmaya

Çalışıyor.

Şu anda ne yazık ki süt yerine süt tozu, kaliteli yerli üretim et yerine dışarıdan ne olduğu belli olmayan dondurulmuş et getirilerek halkımıza yediriliyor.

1-  Üretici çiftçimizin kendi toprakları teminat kabul edilerek memur kefil istemeden kredi verilmeli, sıfır faizli krediler vererek damızlık hayvanın desteklenmeli.

2-  Süt tozu ithalatının derhal durdurulması ve köylüden maliyetinin üzerinde süt alınarak çiftçimizin yaşatılması.

3-  İthal hayvan durdurulup yerli üretici köylümüzün damızlık hayvan besiciliğine her türlü kredi ve diğer kolaylıkların sağlanması.

4-  Sütte KDV’nin %8’den, %1’e düşürülmesi.

5- Yıllık ortalama süt tüketimi kişi başına ABD’de 292 lt. ve AB Ülkelerinde 342 lt iken, Türkiye’de 146 lt’dir. AB ülkeleri seviyesine getirilmesi için süt tüketiminin arttırılması gerekmektedir.

6-  Çiftçimizin ürettiği sütün tüketimini fazlalaştırıp, Batı Ülkelerinin seviyesine getirmek ve sütün para edebilmesi için Devletin askerlerimize, polislerimize veilköğretim okulu çocuklarımıza süt desteği vermesi ve köylümüzün sütünün daha çok para etmesi sağlanmalıdır.

7-      Köylümüzün dişi hayvan beslemesini özendirip, hayvancılığın çoğalmasını sağlamanın yanı sıra, süt üretimini arttırarak tüketiciye daha ucuza hem et, hem de süt yedirebiliriz.

http://www.siyasalbirikim.com.tr/haber.php?haber_id=8201

 

Ekleme Tarihi
11.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Süt Para Etmezse İnekler Kasapta Kesilir Ve Hayvancılık Biter




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 11.02.2011
bir oyun var ama çözemedim.

Neden Tarım bakanından başka herkes hayvancılığın nasıl kurtulacağını biliyorda birtek tarım bakanı bilmiyor anlamıyorum, daha yaz gelmeden mandıracılar süt fazla, işleyemiyoruz ayaklarına yatarak süt almamaya ve fiyatları düşürmeye çalışıyorlar, her yıl nisan mayıs aylarında biz tonlarca sütü derelere dökerken muhterem bakanımız dışarıdan süt tozu getirilmesine izin veriyorsa yazıklar olsun diyorum, ben bunun doğru olabileceğine inanmıyorum, eğer doğruysa bu türk çiftçisine türk insanına ihanettir, asla kabul edilemez.