Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
balıkesir zeytinyağı tanıtım gurubu 

 Balıkesir Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu (BZZTG) çatısı altında Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran, Gömeç, Bandırma ve Erdekli zeytin üreticileri, sanayiciler, oda başkanları biraraya geldi.

 
BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, kalite ve tüketimin arttırılması, ürün standardı sağlanması ve ulusal ölçekte pazarlama gücüyle ticaretin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.
 
Edremit Ticaret Odası'nda düzenlenen, sektör temsilcileri, oda ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, üreticiler, birlikler, dernekler, kooperatifler, ticaret odaları, araştırma ve eğitim kurumlarıyla el ele vermek amacıyla biraraya geldiklerini belirtti. 
Semerci, "Zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımını yapmak, iç piyasa da tüketimin artmasını sağlamak birinci amacımız. En önemli hedefimizden birisi de kısa sürede zeytinyağı üretimini 1 milyon tona yükseltip, zeytinyağı üreten ülkeler sıralamasında 4'üncülükten, 2'nci sıraya yükseltmek. Uluslararası ölçekte pazarlama gücüyle Balıkesir ticaretinin gelişmesini sağlamak" dedi.
 
ULUSLARARASI KALİTE STANDARTLARI YAKALANACAK
 
Balıkesir'in zeytin üreten bölgelerinden Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran, Gömeç, Bandırma ve Erdek ilçelerindeki üreticilerin yanı sıra, zeytin ticareti yapanlar, birlikler, dernekler, kooperatifler, meslek odaları, araştırma ve eğitim kurumlarının bu tanıtım gurubu içinde yer aldığını anlatan Mehmet Semerci, şunları söyledi:
"Tanıtım grubu olarak, Balıkesir zeytinciliğinin yapısal gücünün geliştirilmesi, kalite ve tüketimin artırılması, ürün standardının sağlanması ve uluslararası ölçekte pazarlama gücüyle ticaretin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Sektörle ilgili piyasa koşulları ve uluslararası gelişmeler ışığında planlar oluşturarak, dünya ile rekabetin artırılmasına ve bu ürünlerdeki sorunları, İl Tarım Müdürlüğü ve Valilik aracılığıyla Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu'na raporlar halinde iletmek suretiyle acilen çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağız."
 
TÜRKİYE, ZEYTİNYAĞI İLE TANIŞTIRILACAK
 
Semerci, bir dönem kampanya ile mercimek tüketiminin arttırıldığını, aynı uygulamanın fındık için de yapıldığını hatırlatarak, kendilerinin de zeytinyağını ve zeytin ürünlerini tanıtacaklarını söyledi.
 
Zeytinyağının yemeklik yağlar içinde insan sağlığı için en yararlı yağ olduğunu belirten Mehmet Semerci, "Bunu önce Türk insanına anlatacağız. Zeytinyağı üreticisi firmalar, Karadenizli fındık üreticilerinin yaptığı gibi ortak bir kampanya örgütleyebilirler. Tanıtım gurubu olarak, bu işin koondinatörlüğünü üstlenebiliriz. Bunun için gerekirse bir tanıtım TIR'ı hazırlayarak, il il bütün Türkiye'yi gezeceğiz. Ulusal gazeteler ve televizyonlar için reklamlar hazırlatacağız. Türkiye'yi gezecek TIR ile de zeytinyağ ile hazırlanan yemeklerin sağlık açısından önemi anlatacağız. Hazırladığımız promosyonları, zeytinyağını tanıtaman blgelerdeki yurttaşlarımıza dağıtırak, zeytinyağı ile tanışmalarını sağlayacağız " diye konuştu.
 
Üreticilerle sektör temsilcilerinin, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda, tanıtım için profesyonel ölçekte destek alınması önerisini benimsenerek, yapılacak araştırmalar sonrasında tekrar biraraya gelme önerisi kabul gördü.
 

Ekleme Tarihi
14.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Balıkesir'in zeytin ve zeytinyağına tanıtım atağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız