Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarsim Genel Müdürü Bülent Bora, 2011 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını ifade ederek, yepyeni teminatlarla üreticilerin yüzünü bu yıl da güldürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bora, 2011 yılında meyvelerin sigorta teminatına çiçeklenme döneminin dâhil edilmesinin yanı sıra; süt sığırlarına ilave olarak erkek besi sığırlarının da sigorta kapsamına alındığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Erkek besi sığırlarının da kapsama alınmasıyla birlikte, çok sayıda besi işletmesinin sigortadan faydalanabileceğini tahmin ediyoruz. Ülkemiz hayvancılık açısından çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Sistem’in başlangıcından 2010 yılı sonuna kadar Süt Sığırları Sigortası kapsamında 433 bin adet süt sığırı sigortalanmış durumda olup, Türkiye genelinde 2010 yılında bir önceki yıla göre sigortalanan süt sığırı sayısında ise; yüzde 68 oranında artış kaydedilmiştir.”

Bora, “Şu an Çiftlik Hayvanları Sigortası çerçevesinde süt sığırları ve erkek besi sığırları, tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları, çiftliklerde yetiştirilen alabalık, çipura, levrek ve orkinos gibi balıklar; yangın, hastalık, doğal afet, zehirlenme ve kaza gibi tehlikelere karşı sigortalanabilmektedir” dedi.

 

 

 

http://ekonomi.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
15.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bora: Tarsim hız kesmiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız