Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya çiftçisi mazot ve gübre destek ödemeleriyle ilgili hükümetten gelecek müjdeli haberi bekliyor. Konya Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gübre ve mazot desteği ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılmasını istedi.

2010 yılında çiftçiye 5.8 milyar lira destek ödemesi yapan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu yıl içerisinde yine 6 milyar liralık tarımsal destekleme yapacak. 

 

Çiftçilerin mazot ve gübre desteklemelerine şu günlerde büyük ihtiyaç duyduğunu dile getiren Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, “Hükümetimiz geçtiğimiz yıl çiftçilerimize önemli bir jest yaparak, ödeme tarihlerini Nisan'dan Şubat ayına almıştı. Biz bugünlerde hükümetimizden yeni bir müjde bekliyoruz. Mazot ve gübre destek paralarının Şubat ayında ödenmesini istiyoruz" dedi. 

 

Bu ay içerisinde yapılacak ödemenin amacına ulaşacağını dile getiren Çöklü "Çiftçimiz Şubat ayında tarlasına inerek üre gübresini atar. Üreticilerimizin girdilerini zamanında temin edebilmesi için paraya ihtiyacı var. Borçlanmadan mazot ve gübre temin edilebilmesi için mazot ve gübre desteğinin bu tarihlerde ödenmesi ve çiftçimizin rahatlatılması gerekiyor. Desteklerin üretime dönüşebilmesi için bu şart" dedi.

 

 

http://www.hakimiyet.com/

Ekleme Tarihi
15.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiftçi hükümetten müjde bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız