Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanlığı'nın yoksul bölgelerde bedava süt dağıtımı projesine Maliye Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Dar gelirli çocuklar için "Okullarda bedava süt dağıtalım" teklifine Maliye, bütçe uygulamalarını gerekçe göstererek olumsuz cevap verdi.

 

Bu kalem için 50 milyon liralık ödenek ayrılmıştı. Yoksul bölgelerde bulunan okullarda dağıtılmak üzere süt dağıtım projesi geliştirdiklerini belirten Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Dar gelirli çocuklara süt içirmek ve süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla küçük kutularda süt dağıtmayı planlıyorduk. Maliye, bunun bütçe uygulamalarına aykırı olduğunu gerekçe gösterdi. Üretimi değil de tüketimi teşvik edeceği için Tarım Bakanlığı bütçesinden bunun karşılanamayacağını ifade etti." dedi. Tarım Bakanlığı, Maliye'den aldığı olumsuz cevabın ardından okullara bedava süt dağıtılması için Sağlık Bakanlığı'nın desteklenmesi yönünde görüş bildirdi.

 

Süt üretiminin devam etmesinin önemine dikkat çeken Eker, tüketimin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Pilot uygulama olarak düşünülen süt dağıtımının ülke geneline yayılmasının planlandığını ifade eden Eker, projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu eliyle gerçekleştirilmesi için de çalışıldığını bildirdi. Valilerin katıldığı toplantıda konuya ilişkin değerlendirmede bulunduğunu dile getiren Eker, "Onlara 'Siz illerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan yardım paketi veriyorsunuz, içerisine de süt koyun' dedik. Paketlere 2-3 litre süt koyulmasını, herkesin buna ihtiyacı olduğunu vurguladım. Valiler de olumlu cevap verdi. Kısa sürede netice alırız." diye konuştu. Bakanlığın 2006-07 döneminde başlatmak istediği 'okul sütü projesi' Hazine ile de arasını açmıştı. Bir sömestr için 45 milyon liralık kaynağa ihtiyaç duyulan projeye o dönemde, Hazine 'kaynak yok' gerekçesi göstermişti. Öte yandan TBMM Genel Kurulu'nda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

 

 

 

 

http://www.tumhaberler.com/

Ekleme Tarihi
16.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dar gelirli çocuğa bedava süt Maliye'den döndü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız