Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye zeytinyağı piyasasını pek çok ilkle Kristal tanıştırdı 

İZMİR - Zeytinyağı ticaretine 1938 yılında başlayan Antony Micaleff’in 1945 yılında Ticaret ve Sanayi Kontuvarı Türk A.Ş.’yi kurarak yarattığı Kristal markalı zeytinyağları, Türkiye zeytinyağı pazarına ilk riviera zeytinyağı, ilk markalı- ambalajlı zeytinyağı, ilk ambalajlı ihracat gibi pek çok ilkle tanıştırdı.

Ticaret ve Sanayi Kontuvarı Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Noel Micaleff, Kristal markasının Anadolu’da Türk insanına zeytinyağını tanıtmakta ve zeytinyağı tüketimi alışkanlığını sağlamakta öncülük ettiğini ifade ederek, yağları Türkiye’nin en kaliteli zeytinlerini seçerek ürettiklerini kaydetti. Micaleff, “Kristal Yağları olarak, Türkiye’nin en kaliteli ürünlerini seçerek ve ambalajlayarak, nefaset parametresini yılın 12 ayı ve her sene aynı seviyede üreten teknolojiye sahibiz. Üstün kaliteyi, devamlılığı, iş prensiplerine sadakati ve tüketicilerimizin en iyi ürün ile en uygun fiyatı bir arada bulmasını temin etmeyi kendine ilke edinmiş bir kuruluşuz” dedi.

Micaleff, Türkiye’de ilk defa riviera zeytinyağını kendilerinin ürettiğini,  yurt çinde kaliteli ve sağlıklı zeytinyağını ambalajlanmış olarak piyasaya sunan ilk marka olmakla beraber, yurtdışına ilk ambalajlı zeytinyağı ihracatını gerçekleştiren firma olduklarının altını çizdi.

 

Micaleff, “Logomuzda bulunan vapur, resmi markamız Kristal kadar bilinerek yıllardır tüketicilerimiz tarafından ‘Vapurlu Zeytinyağı’ olarak güvenle tercih ediliyor” dedi.

 

Bornova’da bulunan 20 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikalarını geçen yıl

 

modernize ettiklerini aktaran Micaleff, fiziksel ve kimyasal rafinasyon yapabilen sistem ile doğayla bütünleşmiş ekolojik dengelere ve insan sağlığına duyarlı üretim anlayışlarının sürekli iyileştirme düşüncesi ile kalitede bütünleştiğine işaret etti. Micaleff, yeni kurulan tesisleri ile birlikte üretim kapasitelerinin yılda 70 bin tona ulaştığını, ayrıca Ayvalık’ta modern entegre kontinü zeytin sıkma tesisleri bulunduğunu belirtti.

 

Yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayan Kristal Yağları’nın riviera, natürel sızma, natürel antik küp sızma, rafine ayçiçeği yağı, rafine mısır yağı, rafine kanola yağı ve çekirdeksiz kuru üzüm çeşitleri ürettiğini söyledi. Micaleff, 2010 yılının ikinci yarısından itibaren şirketlerinin bayilik sistemine geçtiğine de değinerek, “Bölgelerinde güçlü altyapısı olan bayilerimiz aracılığı ile ulusal market, toptancı, süpermarket ve bakkal kanallarında ürünlerimizi tüketicilere ulaştırıyoruz” diye konuştu. Son olarak ürünlerini ambalajlı olarak ve Kristal markası ile Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Danimarka, Norveç, İran, Irak, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Umman, Filipinler, Çin, Japonya ve A.B.D.’ye ihraç ettiklerini vurgulayan Micaleff, 2011 yılında yurtiçinde ve yurtdışındaki fuarlara katılarak yeni satış kanalları ve pazar arayışlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
16.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye zeytinyağı piyasasını pek çok ilkle Kristal tanıştırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız