Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Yurt dışında yaptığı çalışmalar sonrasında damla sulama sistemini Akhisar'a getiren Armoni Tarım, Akhisar ve çevre ilçelere yılda yaklaşık 250 damlama sulama sistemi kuruyor.

Akhisar ve çevre ilçelere damlama sulama sistemleri kurduklarını kaydeden Armoni Tarım'ın sahibi Mehmet Akif Aksezgin, yılda 250 damla sulama sistemi kurduklarını belirterek, "Yurt dışında yaptığımız çalışmalar sonrasında damla sulama sistemini Akhisar'a getirdik ve bu konuda öncülük ettik. Bitkinin gelişimi için gerekli olan suyu en verimli, en ekonomik biçimde bitkinin kök bölgesine verilmesi gerekir.

Damlama sulama suyun, bitkinin en iyi alabileceği kök bölgesine en etkili, en verimli, en ekonomik biçimde verildiği ve sulama programına en uygun sulama yöntemi. Damlama sulama sistemleri içerisinde pompa, filtrasyon, ana boru hattı, manifold boru hatları ve lateraller yer alıyor diye konuştu.

Firmalarında 5 kişinin çalıştığını, arazi çalışmalarının olduğu dönemlerde ise çalışan sayısının 40-50 kişiye çıktığını ifade eden Aksezgin,  "Altyapı yatırımları yapılan bölgelerde damlama sulama uygulaması arttı. Ayrıca çiftçilere kredi kolaylığı sağlanması da satışları büyük oranda artırdı" dedi.

Damlama sulama sistemlerinin yaygınlaşmasıyla sektörde haksız rekabetin yaşandığını, belirten Mehmet Akif Aksezgin, "Birçok firma mühendislik hizmeti vermekten çok uzak şekilde hizmet veriyor. Ziraat mühendislerinin projelendirme yaptığı bizim gibi profesyonel çalışan, kaliteli malzeme kullanan firmalar için haksız rekabet oluyor" şeklinde konuştu.

Haksız rekabete karşı sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Aksezgin, "Sadece evrak üzerinde yapılan denetimler yeterli değil. Özellikle sulama sistemleri kuran firmaların ziraat mühendisi çalıştırmaları gerek. Damlama sulama yatırımları bankadan kredi alarak gerçekleştirenler, sonrasında sistemde çıkan sorunlar nedeniyle mağdur oluyor Sulama ciddi bir iş, hem projelendirme sırasında hem de devamında teknik takip gerektiren bir sistem. Birçok firma bu şekilde bir hizmet anlayışına sahip değil. Ziraat Bankası'nın dışında bu işleri kontrol eden kimse yok" açıklamasında bulundu.

http://www.kobiden.com/armoni-tarimdan-yilda-250-damlama-sulama-sistemi-_9956_haber.html

Ekleme Tarihi
17.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Armoni Tarım'dan yılda 250 damlama sulama sistemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız