Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
şarap turkiye logo 

 Türk şaraplarının hedef pazarlarda tanıtılmasını amaçlayan platform, 24 Şubat 2011 tarihinde Londra’da şarap konusundaki birçok ünlü uzmanı bir araya getirecek “Discover The Roots - from Silvestris to Vinifera – Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011”i düzenleniyor. 

 
Anadolu’da 7 bin yıldır süregelen bağcılık ve şarapçılığı, özgün üzüm çeşitlerini ve günümüzde gelinen kaliteli şarap üretimini ön plana çıkarmak isteyen Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey), uluslararası alanda şarap pazarının dikkatini çekmeye hazırlanıyor. Düzenlenecek etkinliğe İngiltere’nin en seçkin şarap uzmanları, şarap tüccarları, şarap eleştirmenleri ve şarapla ilgilenen basın mensuplarının katılımı yoğun olacak gibi görünüyor.
 
Londra’da düzenlenecek olan “Discover The Roots from Silvestris to Vinifera – Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011”in konferans bölümünde şarabın Anadolu’da doğuşundan, yerel üzümlere ait DNA çalışmalarına ve günümüz şarap sektörüne uzanan birçok konuda bilgi verilecek. Konferansın en ilgi çekici kısımlarından biri “Ancient Wine” ve “Uncorking The Past” kitaplarının yazarı Dr. Patrick E. McGovern’ın Anadoluda şarap tarihi ile ilgili vereceği bilgilerden oluşacak. Kendi alanlarında otorite olarak kabul edilen birçok değerli uzmanın yer alacağı konferansta Türkiye’den de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu ve Neuchatel Üniversitesi’nden bağcılık üzerine dünyanın en önemli DNA çalışmalarına imza atan Dr. Jose Vouillamoz yer alacak. Konferansta ayrıca şarap sektörünün kalite açısından dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduğu, dünyanın en önde gelen uzmanlarından biri olan Jancis Robinson tarafından anlatılacak. Şarap yazarı ve programcı Tim Atkin MW ve dünyanın en büyük şarap yarışması olan IWC Kurucusu ve Başkanı olan Charles Metcalfe de Türk şaraplarıyla ilgili eğitim verecek. Programın sonunda Türkiye’nin tanınmış sopranolarından Feryal Türkoğlu ve piyanist Fugen Yegitkil’in özel bir konser verecekler. Tadım etkinliğinin son bölümü saat 17:00 ve 18:00 arası Londra’nın kanaat önderlerine açık olacak. Bu bölümde Londra Chaîne des Rôtisseurs üyelerinin davetli olmasının yanı sıra dünyanın en saygın dergileri arasında yer alan Cornucopia’nın 100’ün üstündeki okuyucusu da Türk şaraplarını tatmak için kendilerini şimdiden kayıt ettirdi. 
 
Etkinliğin sonundaki “Grand Tasting” bölümünde Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Likya, Pamukkale, Selendi, Sevilen ve Vinkara şaraplarının tadımı gerçekleştirilecek. Wines of Turkey Direktörü Taner Öğütoğlu yaptığı açıklamada, bu etkinliğin yurtdışında yapacakları çalışmaların içinde en önemlilerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Türk şarabının kalitesini dünyaya duyurmak için çalıştıklarını belirten Öğütoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız tüm çalışmalar, Türk şarabının kaliteyle anılır jenerik bir marka olmasına yönelik. Bu çalışmaların yurt içinde gastronomi turizmine katkıda bulunacağını ve ayrıca yurtdışında da Türkiye’nin imajını son derece olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz.”
 

Ekleme Tarihi
17.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Türk şarapları yurtdışına açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız